Milliyet Executive Lider kadrolar daha güçlendi

Lider kadrolar daha güçlendi

10.03.2023 - 02:48 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeye devam ediyor. Şirketler kurumsal hedeflerine yönelik atamalarını sürdürdü.

Lider kadrolar daha güçlendi

Bankacılıktan elektroniğe otomotivden giyime önde gelen şirketlerin Data Expert’in derlediği atamaları şöyle:

Haberin Devamı

Lider kadrolar daha güçlendi
Evren Kutlu Atasun Optik / CEO

Dünyanın önde gelen optik perakende organizasyonu EssilorLuxottica bünyesinde Türkiye’de faaliyet gösteren Atasun Optik’in yeni CEO’su Evren Kutlu oldu. 2019'dan bugüne Atasun Optik’te CFO’luk görevini sürdüren ve şirketin büyüme yolculuğunda önemli bir role sahip olan Kutlu; finansal ve ticari kârlılıktaki başarısıyla birlikte, kaynakların verimliliğini artıran, süreçleri iyileştiren, uyumlandıran birçok yerel ve global projeye de liderlik etti. İTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’nde MBA eğitimini tamamlayan Evren Kutlu, kariyerinin ilk yıllarında bankacılık ve yönetim danışmanlığı alanında deneyim kazandı. 2002 yılında, iş yaşamına Avea İletişim Hizmetleri A.Ş.’de bütçe departmanında devam eden Kutlu 2012-2019 yılları arasında Hexagon Katı Atık Yönetimi San. ve Tic. A.Ş.’de Finans Direktörü olarak görev yaptı. Kutlu, 2019 yılında Atasun Optik ailesine katıldı.

Haberin Devamı

Lider kadrolar daha güçlendi

Yeşim Özlale Önen Sabancı Holding / İK ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı

Yeşim Özlale Önen Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı olarak atandı. Yeşim Özlale Önen, 15 Mart itibarıyla görevi Hakan Timur’dan devralacak. 2018'den bu yana Sabancı Holding İnsan Kaynakları ve Grup Başkanı olarak görev yapan Hakan Timur, SabancıDx Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya devam edecek. Yeşim Özlale Önen, 1997 yılında ODTÜ Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu ve 1999 yılında aynı üniversitede Klinik Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamladı. 1999'da Davranış Bilimleri Enstitüsü’nde Danışman olarak başladığı iş hayatına 2003-2005 arasında Deloitte şirketinde Kıdemli Danışman olarak devam etti. 2005-2007 arasında ise DDI Türkiye’de Proje Müdürü olarak çalıştı. 2007-2011 yıllarında Sabancı Holding’de Topluluk İnsan Kaynaklarından Sorumlu İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan Yeşim Özlale Önen, 2011’den itibaren ise Korn Ferry Kıdemli Şirket Ortağı olarak görev yapıyor.

Lider kadrolar daha güçlendi

Seyyare Özbaşlı Tınaz HSBC Türkiye / COO

HSBC Türkiye Teknoloji ve Hizmetlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı’na Seyyare Özbaşlı Tınaz atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Seyyare Özbaşlı Tınaz yüksek lisans derecesini Fordham University’de tamamladı. Bankacılıkta 25 yıllık deneyimi bulunan Tınaz, iş hayatına 1998'de JPMorgan Chase New York'ta Proje Yöneticisi olarak başladı. Aynı kurumda 7 yıl çalışan Tınaz, Proje Yönetimi, Stratejik Planlama ve Risk bölümlerinde görev aldı. 2005'te Lehman Brothers’a Program Direktörü olarak geçerek New York ve Londra ofislerinde görev alan Tınaz, Lehman Türkiye COO’su olarak İstanbul’a döndü. HSBC’ye Kurumsal Bankacılık Kıdemli Program Yöneticisi olarak 2012 yılında katılan Tınaz, HSBC Türkiye COO’su olarak atanmadan önce Kurumsal ve Yatırım Bankacılığı İş Yönetimi Direktörü görevini yürütüyordu.

Haberin Devamı

Lider kadrolar daha güçlendi
Ümit Yaşar Atalay Hilton Dalaman / Genel Müdür

Türkiye’nin ilk Hilton Worldwide Resort’u olan Hilton Dalaman’a Ümit Yaşar Atalay Genel Müdür olarak atandı. 30 yıla yakın tecrübesi ile Hilton Dalaman’a liderlik yapacak olan Ümit Yaşar Atalay şubat ayı itibariyle Genel Müdür olarak görevine başladı. Uzun yıllardır turizm sektöründe üst düzey görevlerde bulunan Atalay, meslek hayatına Hilton Mersin’de başladı. Daha sonra çeşitli firmalarda görev alan Atalay yeniden Hilton ailesinde görevine başladı. Şubat 2023 itibarıyla Hilton Dalaman’a Genel Müdür olarak atanan Ümit Yaşar Atalay bu görevinde otele ve tüm ekip arkadaşlarına gelecek hedeflerini gerçekleştirmek için liderlik ve mentorluk yapacak.

Haberin Devamı

Lider kadrolar daha güçlendi

Jan Ptacek Renault Group Türkiye / CEO

Renault Group Türkiye CEO’luğu görevine 25 yıldır Renault Group bünyesinde çeşitli üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunan Jan Ptacek atandı. Jan Ptacek’in aynı zamanda, Oyak Renault Otomobil Fabrikaları A.Ş ve MAİS Motorlu Araçlar İmal ve Satış A.Ş Yönetim Kurullarında Renault Group temsilcisi olarak yer alması öngörülüyor. Jan Ptacek, kişisel projelerini yürütmek için Renault Group’tan ayrılan Hakan Doğu’nun yerine görev yapacak. Renault Markası CEO’su Fabrice Cambolive’e bağlı olacak Jan Ptacek, yeni görevinde Renault Group’un köklü ortağı Oyak Grubu ile Türkiye’deki iş hacmini ve ekosistemini genişletmek için çalışacak. Prag Teknik Üniversitesi’nde mühendislik eğitimi gören Jan Ptacek, ardından Fransa’da Ecole des Mines’de ve Paris’teki farklı iki üniversitede pazarlama üzerine eğitimini tamamladı. Ptacek, profesyonel kariyeri boyunca Çekya, Fransa, Ukrayna, Rusya ve Romanya’da grup satış ve pazarlama operasyonlarında yöneticilik pozisyonlarında bulundu. Ptacek, son olarak 2019-2022 arası Renault Rusya Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Lider kadrolar daha güçlendi

Dustin Lee LG Electronics / Türkiye Başkanı

20 yılı aşkın süredir LG Electronics bünyesinde görev yapan Dustin Lee, 2023 itibarıyla LG Electronics’in Türkiye operasyonlarını yürütüyor. LG Electronics Türkiye Ülke Başkanı Dustin Lee, görevine Ocak ayı itibariyle başladı. LG Electronics (LG), Türkiye’deki operasyonlarının başına Dustin Lee (Dong Eun Lee)’yi getirdi. 20 yılı aşkın süredir sektörde, global alanda satış ve pazarlama tecrübesi bulunan Lee, ABD ve Asya pazarına hakimiyeti ile tanınıyor. Hem kurum içi hem kurum dışında güçlü ve yakın ilişki kurmayı iş yapış tarzının bir parçası olarak benimseyen Dustin Lee, özellikle sektör eğilimleri ve gelecek trendlerinin analizi konusunda çalışıyor.

Lider kadrolar daha güçlendi
Dağhan Yalçın ISS Türkiye / COO

ISS Türkiye’de iki atama gerçekleştirildi. Tesis Yönetimi Genel Müdürü Dağhan Yalçın şirkette COO görevine getirilirken; daha önce yine ISS Türkiye bünyesinde Ticari Grup Direktörü olarak görev yapan Anıl Altınküplü de CCO (Chief Commercial Officer) oldu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Yalçın, aynı üniversitede mühendislik ve işletme yüksek lisansı yaptı. İş hayatına 2003'te Etkin Şirketler Grubu’nda başlayan Dağhan Yalçın, burada 10 yıl yöneticilik yaptıktan sonra Atalian Türkiye Genel Müdür Yardımcısı oldu. Yalçın, 2016'da ISS Türkiye’ye Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı olarak geçti. Bu tarihten itibaren Teknik Hizmetler Genel Müdürlüğü, Tesis Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Stratejik Müşteriler Başkanlığı görevlerini yürüttü. Yalçın, Ocak 2023 itibarıyla ISS Türkiye COO'su oldu.

Lider kadrolar daha güçlendi

Anıl Altınküplü ISS Türkiye / CCO

Bilgi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olan Anıl Altınküplü çalışma hayatına Net Holding’e bağlı grup şirketinde başladı. 2008 yılında ISS Türkiye ailesine katılan Altınküplü, sırasıyla Satış Pazarlama Asistanı, Satış Pazarlama Uzmanı, Satış Pazarlama Direktör Yardımcısı ve Ticari İlişkiler Direktörü görevlerinde bulundu. Ocak 2023 itibarıyla ISS Türkiye CCO’luğuna getirilen Anıl Altınküplü, İngilizce ve Rumence biliyor.