Milliyet Executive Lider kadrolar güçlendi

Lider kadrolar güçlendi

16.01.2023 - 23:23 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen şirketleri, yılın son ayında üst düzey atamalar gerçekleştirdi. Yöneticiler bankacılık, bilişim, havacılık, gıda, perakende, ilaç ve finans alanlarında şirketlerine global ve yerel pazarlarda liderlik edecek.

Lider kadrolar güçlendi

DataExpert’in derlediği bazı atamalar şöyle:

Haberin Devamı

Pınar Abay - ING Grubu / Global Perakende Bankacılık Başkanı

Lider kadrolar güçlendi

ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi ve Pazar Liderleri Bölgesi Başkanı olarak görev yapan Pınar Abay, 15 Mayıs 2023 tarihinden itibaren ING Grubu Global İcra Kurulu Üyeliği görevine ek olarak Global Perakende Bankacılık Başkanı olarak atandı. Yeni yapılanmada Abay, mevcut bölgesinde yer alan Hollanda, Belçika ve Lüksemburg’a ek olarak Avustralya, Almanya, İtalya, Polonya, Romanya, İspanya ve Türkiye’de de tüm segmentlerden sorumlu olacak. Abay, buna ek olarak global perakende bankacılık faaliyetlerine liderlik edecek.

Mehmet Celayir - Türkiye İş Bankası / Genel Müdür Yardımcısı

Lider kadrolar güçlendi

Türkiye İş Bankası, Gaziantep Kurumsal Şube Müdürü Mehmet Celayir’in, bankanın Genel Müdür Yardımcılığı görevine atanmasına karar verdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Mehmet Celayir, 1996’da İş Bankası Elazığ Şubesi’nde Memur olarak göreve başladı. Şube Müdürlüğü, Bölge Müdür Yardımcılığı, Kredi Bölge Müdürlüğü, Ticari Şube Müdürlüğü gibi çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 2017 yılında Ticari Bankacılık Satış Müdürü olarak atandı. Mehmet Celayir, Temmuz 2020’den bu yana Gaziantep Kurumsal Şube Müdürlüğü görevini sürdürüyordu.

Haberin Devamı

Çağanur Atay Uçtu - MediaMarkt Benelüks Bölgesi /İcra Kurulu Üyesi, Paz. ve Deneyim Direktörü

Lider kadrolar güçlendi


MediaMarkt Türkiye’de İcra Kurulu Üyesi, Pazarlama, e-Ticaret ve Kurumsal İletişim Direktörü Çağanur Atay Uçtu, 1 Ocak 2023 itibarıyla MediaMarkt Benelüks Bölgesi (Belçika, Hollanda ve Lüksemburg) İcra Kurulu Üyesi, Pazarlama ve Deneyim Direktörü olarak atandı. MediaMarkt Türkiye’de markanın müşteri odaklı dijital dönüşüm sürecini yöneten Atay Uçtu, bu görevlerine paralel 2 yıl boyunca MediaMarkt İsveç’in Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü’nü üstlendi. MediaMarkt Saturn Holding'in Global Pazarlama ekibinde Global İletişim Konsepti projesine de liderlik etti.

Gül Bilgin Mokan - Multinet Up / Genel Müdür Yardımcısı

Lider kadrolar güçlendi


Multinet Up’ta Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcılığı görevine Gül Bilgin Mokan, Multinet Up İnsan ve Kültür Direktörlüğü görevine Kader Şen getirildi. Multinet Up’ta Müşteri Deneyimi ve Yönetişimi Direktörü olarak görev yapan Gül Bilgin Mokan, 1 Aralık itibarıyla Multinet Up Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna atandı. Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ve Cavendish College’ta İşletme Yönetimi bölümlerinde eğitim alan Gül Bilgin Mokan, 2014 yılında İç Denetim, Risk ve Uyum Müdür Yardımcısı olarak Multinet Up’ta göreve başladı, 2017 yılında Müşteri Deneyimi ve Yönetişimi Direktörü oldu.

Haberin Devamı

Kader Şen - Multinet Up /İnsan ve Kültür Direktörü

Lider kadrolar güçlendi

2019’tan itibaren Multinet Up İnsan ve Kültür Müdürü olarak görev yapan Kader Şen ise 1 Aralık itibarıyla Multinet Up İnsan ve Kültür Direktörü görevine atandı. Lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi çift anadal programıyla Ekonomi ve İşletme bölümlerinde tamamlayan Kader Şen, Polonya Wroclavski Üniversitesi’nde Yönetimsel Ekonomi eğitimi aldı. Şen, 2013 yılında İnsan Kaynakları Uzmanı olarak Multinet Up’ta çalışmaya başladı. 2019 yılında İnsan ve Kültür Müdürü olarak Multinet Up ve iştiraklerinin insan kaynakları süreçlerini yöneten Şen, 2022 Aralık itibarıyla İnsan ve Kültür Direktörü olarak görev yapmaya devam edecek.

Haberin Devamı

Ergün Günay - PepsiCo Türkiye / Satış Başkan Yardımcısı

Lider kadrolar güçlendi

PepsiCo Türkiye ve Avrupa sektöründe 20 yılı aşkın süre görev yapan Ergün Günay, PepsiCo Türkiye Satış Başkan Yardımcısı oldu. PepsiCo Türkiye’nin lider ekibinden Günay, PepsiCo Türkiye Satış Başkan Yardımcısı görevine atandı. Günay’ın kariyeri 20 yılı aşkın süre PepsiCo Türkiye ve Avrupa sektöründe ticari pazarlama ile başlayıp iç görü, organize ticaret satış, ciro yönetimi, satış strateji ve geliştirme fonksiyonlarıyla devam etti. 2000 yılında Koç Üniversitesi İşletme bölümü mezunu olan Günay, en son görevi olan Satış Strateji ve Ticari Operasyonlar Türkiye Kıdemli Direktörü görevinde kanal stratejilerini oluşturdu.

Meltem Korucu - Amgen /İnflamasyon İş Birimi Finans Direktörü

Lider kadrolar güçlendi

Amgen Türkiye’de 2019 yılından bu yana Finans Direktörü olarak görev yapan Meltem Korucu, Amgen ABD Operasyonu (USBO), İnflamasyon İş Birimi Finans Direktörü olarak atandı. Amgen Türkiye Finans Direktörü Meltem Korucu, USBO, İnflamasyon İş Birimi Finans Direktörü görevine getirildi. Meltem Korucu, görevini Thousand Oaks, Kaliforniya’da sürdürecek ve de ürünlerin finansal ve stratejik süreçlerinden sorumlu olacak. Amgen'e 2019 yılında Amgen Türkiye Finans Direktörü olarak katılan Meltem Korucu, Amgen ürünlerinin hem finansal süreçlerinden hem de gözetiminden sorumlu olarak çalıştı. Finansal süreçlerin sorumluluğunun yanı sıra bölgedeki iş geliştirme faaliyetlerinin ve sermaye/finansman düzenlemelerinin şekillenmesinde rol oynayan Meltem Korucu, yeni görevine 14 Kasım itibarıyla başladı.

Haberin Devamı

Güven Duran - Amgen / Finans Lideri

Lider kadrolar güçlendi


Meltem Korucu’nun ABD operasyonuna atanmasının ardından Finans Liderliği görevine Ağustos 2021’den bu yana Amgen Türkiye Kıdemli Finans Müdürü olarak görev yapan Güven Duran getirildi. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden lisans derecesine sahip olan Güven Duran, Ağustos 2019’da Gensenta Ticari ve Teknik Operasyonlar Kıdemli Finans Müdürü olarak başlamıştı. Ağustos 2021’de Amgen Türkiye Kıdemli Finans Müdürü olan Güven Duran, Amgen ve Gensenta’dan önce Red Bull ve Coca Cola İçecek’te Finans Müdürü pozisyonunda görev yaptı.

Tuncay Eminoğlu - SunExpress / Genel Müdür Yardımcısı

Lider kadrolar güçlendi


Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in üst yönetim kadrosunda yeni atama gerçekleşti. Tuncay Eminoğlu, 1 Aralık 2022 tarihi itibarıyla SunExpress Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Tuncay Eminoğlu, çalışma hayatına 2008 yılında Türk Hava Yolları’nda (THY) başladı. THY bünyesinde çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev alan Eminoğlu, 2010-2013 yılları arasında THY Brüksel Bölgesi Ticaret Müdürlüğü, 2013-2015 yılları arasında ise THY Lüksemburg Genel Müdürlüğünü üstlendi. 2015-2017 yılları arasında THY Şikago Genel Müdürü olarak çalışan Eminoğlu, SunExpress bünyesine katılmadan önce THY Asya ve Uzak Doğu Satış Başkan Yardımcılığını yürütüyordu.

Zeynep Mete - Figopara /İnsan ve Kültürden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Lider kadrolar güçlendi

Yeni nesil alacak finansmanı platformu Figopara’nın İnsan ve Kültürden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı pozisyonuna Zeynep Mete atandı. Şirketin Türkiye ve global büyüme hedefleri doğrultusunda insan ve kültür odaklı strateji, yönetim ve hizmet anlayışından sorumlu olacak Zeynep Mete, organizasyonel yapının güçlendirilmesini sağlamanın yanında Figopara’nın stratejik yönetimine de katkı sağlayacak. İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden 2006’da mezun olan Zeynep Mete teknoloji, risk sermayesi, hızlı tüketim ve İK yönetim danışmanlığı sektörlerinde ulusal ve uluslararası şirketlerde çalıştı. Zeynep Mete, 2017 yılında kendi girişimi Neotalent’ı kurdu. Mete, Aralık 2022’den itibaren Figopara’da İnsan ve Kültür’den sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürecek.

Furkan Ünal - TFI TAB Gıda Yatırımları / CFO

Lider kadrolar güçlendi


TFI TAB Gıda Yatırımları’nda CFO görevine Furkan Ünal getirildi. TFI TAB Gıda Yatırımları’na katılmadan önce 5 yıl Kardemir’de şirketin CFO’su olarak görev yapan Ünal, Aktif Bank’ta Kurumsal Finansman ve Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve İcra Kurulu Üyeliği, Dubai Grup’a bağlı TAİB Bank’ta Yönetim Kurulu Başdanışmanlığı görevlerini üstlendi. Ünal, Kazakistan ve Arnavutluk’ta iki ayrı bankada Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği ve ABD Nasdaq borsasında işlem görmekte olan bir firmada Danışma Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmekte. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde lisans eğitimi alan Ünal, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde MBA yaptı. Ünal aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde doktora eğitimine devam ediyor.

Vecih Yılmaz - Akçansa / Genel Müdür

Lider kadrolar güçlendi

Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortak kuruluşu Akçansa’nın Genel Müdürlüğü görevine 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Vecih Yılmaz atandı. Vecih Yılmaz, 2005 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu, eş zamanlı olarak aynı üniversitede Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi yan dal programını tamamladı. 2012 yılında Galatasaray Üniversitesi’nde Finansal Ekonomi alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yılmaz, Haziran 2017 ve Nisan 2019 tarihleri arasında Sabancı Holding’de Finans Direktörü olarak atandı ve ayrıca Kordsa ve Yünsa’da Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Vecih Yılmaz, Nisan 2019 tarihinden itibaren Çimsa’da Finans ve Mali İşler Genel Müdür Yardımcısı rolünü yürütmekteydi.

Özgür Özvardar - Verifone Türkiye / Genel Müdürü ve Sorumlu Başkan Yardımcısı 

Lider kadrolar güçlendi

Ödeme sistemleri şirketi Verifone’un MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) Bölgesi Genel Müdürü ve Başkan Yardımcısı Özgür Özvardar’ın mevcut sorumluluk alanına Türkiye de eklendi. Özvardar, Verifone’un Türkiye’deki tüm operasyonlarını yönetecek. 

2008 yılında Türkiye Bankacılıktan sorumlu Müşteri Yöneticisi olarak Verifone’a katılan Özvardar; 2013 yılında Ortadoğu ve Kuzey Afrika’dan Sorumlu Genel Müdür ve Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başladı. Verifone’daki kariyeri boyunca şirketin önemli ve dinamik bölgelerdeki faaliyetlerini yönetmek, stratejik büyümeyi ve operasyonların sorunsuz işleyişini sağlamak gibi birçok farklı görevi başarıyla tamamlayan Özvardar; Türkiye pazarında Verifone Türkiye’nin önümüzdeki süreçteki gelişimi ve dönüşümünden de sorumlu olacak. 

Yazarlar