Milliyet Executive Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

11.03.2024 - 06:37 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen şirketleri yönetici kadrolarını belirlemeyi sürdürüyor. Şirketler hedeflerine yönelik atamalarını devam ettirdi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Perakendeden finansa, gıdadan otomotive önde gelen şirketlerde gerçekleşen Data Expert'in derlediği atamalar şöyle:

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Ali Fuat Orhonoğlu - Unilever Türkiye / Ülke Başkanı

Unilever Orta Doğu & Türkiye Ev Bakım Lideri Ali Fuat Orhonoğlu, mevcut sorumluluklarına ilave olarak Unilever Türkiye Ülke Başkanı olarak atandı. Yeni dönemde Orhonoğlu, Unilever Orta Doğu & Türkiye Ev Bakım Başkanı görevini de yürütmeye devam edecek. Kariyerine 1996'da Unilever Türkiye Müşteri Geliştirme departmanında başlayan Orhonoğlu, Unilever Türkiye'de Saha Satış, Ticari Pazarlama ve Pazarlama gibi farklı fonksiyonlarda çeşitli görevler üstlendi. Orhonoğlu, 2006-2009 arasında Birleşik Arap Emirlikleri'nde Unilever Körfez Ülkeleri Modern Ticaret Kanalları Yöneticisi olarak görev yaptı. 2009'da Türkiye'ye dönen Orhonoğlu, 2014 yılına kadar Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Müşteri Pazarlama Direktörü olarak görev aldı. 2014- 2016 arasında Unilever Türkiye Dondurma Kategorisinden Sorumlu Müşteri Geliştirme Direktörü görevini üstlenen Orhonoğlu, 2016 itibarıyla Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak Satış ve Müşteri Geliştirmeden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Sonrasında Unilever Orta Asya, İran & Türkiye Ev Bakım Kategorisinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Orhonoğlu, 2022'de Unilever Orta Doğu & Türkiye Ev Bakım Kategorisi Liderliği görevine atandı. Orhonoğlu Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunu.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Seda Armağan - MNG Kargo / CHRO

Kargo sektörünün önde gelen şirketlerinden MNG Kargo'nun İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine Seda Armağan atandı. Seda Armağan, 2018 yılından bu yana görev yaptığı MNG Kargo'daki yeni görevinde kurum kültürü, işe alım, performans yönetimi, ödüllendirme sistemleri, yetenek yönetimi ve organizasyon süreçlerine liderlik edecek. 2018 yılından bu yana MNG Kargo'da görev alan ve son olarak Denetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdüren Seda Armağan, 12 Şubat itibarıyla İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyesi olarak atandı.

Kariyerinde 19. yılını dolduran Seda Armağan, İstanbul Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra profesyonel iş hayatına bağımsız denetçi olarak başladı. Uluslararası denetim ve danışmanlık firması KPMG Danışmanlık bölümünde 11 yıl Kıdemli Yönetici olarak görev alan Armağan, görev süresi boyunca, farklı sektörlerde Türkiye'nin önde gelen şirketleri için çeşitli danışmanlık görevlerinde rol aldı. 12 Şubat itibarıyla MNG Kargo İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı görevini üstlenen Seda Armağan; kurum kültürü, işe alım, performans yönetimi ve ödüllendirme sistemleri, yetenek yönetimi ve organizasyon süreçlerine liderlik edecek.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Erkan Yazal - Nissan Türkiye / Satış Sonrası Direktörü

Nissan Türkiye'nin son üst düzey ataması, satış sonrası hizmetleri güçlendirmeye yönelik oldu. 25 yıllık sektör tecrübesiyle Erkan Yazal, Nissan Türkiye Satış Sonrası Direktörü olarak atandı. 1999 yılından beri otomotiv sektörünün önemli kuruluşlarında rol aldığı satış sonrası hizmetler alanında dikkat çeken Erkan Yazal, teknik donanımına ek olarak müşteri deneyimi, pazarlama kampanyaları, pazar geliştirme gibi pek çok alanda uzmanlığa sahip. Şubat 2024 itibarıyla Nissan Türkiye bünyesine katılan Erkan Yazal, sahip olduğu uzman birikimini Nissan Türkiye için sunacak. Makine Mühendisi olan Erkan Yazal, Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu. Yapılan açıklamaya göre sürdürülebilirlik, Nissan'ın uzun vadeli vizyonu olan Ambition 2030'un merkezinde yer alıyor. Bu inisiyatifi ile Nissan, önemli küresel pazarlara elektrikli modeller ve teknolojik yenilikler sunarak mobilite ve ötesini güçlendiriyor. Ambition 2030, Nissan'ın 2050 yılına kadar ürünlerinin ve operasyonlarının yaşam döngüsü boyunca karbon nötr olma hedefini destekliyor. Merkezinde EV36Zero bulunan ve Türkiye'nin de yer aldığı Nissan AMIEO bölgesi, elektrikli geleceğe geçişi hızlandırmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Elçim Sirek - Sovos / EMEA Bölgesinden Sorumlu Satış Başkan Yardımcısı

Elçim Sirek; Sovos Türkiye Ülke Müdürlüğü görevinin ardından, EMEA (Avrupa, Orta Doğu, Asya) Bölgesinden Sorumlu Satış Başkan Yardımcısı oldu. Sirek, globaldeki bu yeni sorumluluğu ile 70'ten fazla ülkede, her büyüklükteki işletme için vergi teknolojileri çözümleri sunan Sovos'un bölgedeki faaliyetlerinde rol oynayacak. Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden 1997 yılında mezun olan Sirek, Galatasaray Üniversitesi'nde Endüstri Mühendisliği bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. İş hayatına 1997 yılında Aksa şirketinde başladı ve ardından OMV Petrol, Telpa, Tech Mahindra, Gartner'da çalıştı. Sirek, Sovos'a katılmadan önce Oracle'ın dijital kurumsal uygulamalar grubunda ülke ve bölge liderliklerini üstlendi. Ülke Müdürü olarak 2021 yılında Sovos Türkiye'de çalışmaya başlayan Elçim Sirek, ekibiyle birlikte, Türkiye'de verginin dijitalleşmesiyle doğan yasal yükümlülükleri şirketler için kolaylaştıran pek çok çözüme imza attı. Yeni görevini İstanbul'dan yürütecek olan Sirek, Sovos CEO'su Kevin Akeroy'a direkt bağlı olan ve tüm kıtaların yönetimini yürüten Gelirden Sorumlu Başkan Alice Katwan'a raporlayacak.

Haberin Devamı

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Erkut Tekinkaya - Yorglass / CFO

Yorglass'ın yeni CFO'su, deneyimli iş insanı Erkut Tekinkaya oldu. 34 yıllık sektör deneyimi olan Tekinkaya, şirketin büyüyerek devam eden başarısına katkı sağlamayı hedefliyor. Endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarındaki birikimi ve tecrübesiyle bilinen Yorglass'ta önemli bir atama gerçekleşti. Birçok ulusal ve uluslararası şirketin finans departmanına liderlik eden Erkut Tekinkaya, Yorglass'ın yeni CFO'su oldu. Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olan Erkut Tekinkaya, İstanbul Üniversitesi Uluslararası İşletme dalında MBA ve Koç Üniversitesi İşletme dalında Executive MBA yüksek lisans derecelerini aldı. İş hayatına 1990 yılında Tayan Tekstil'de İhracat Uzmanı olarak başlayan Tekinkaya, Betek A.Ş, Ramko İnşaat A.Ş., Vodafone Net İletişim Hizmetleri A.Ş., Zer A.Ş ve KoçSistem'de farklı pozisyonlarda çalıştı. 2017-2023 döneminde Koç Topluluğu'nun şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanı ve üyesi olarak üst düzey yöneticilik yapan Erkut Tekinkaya, Şubat 2024 itibari ile Yorglass'ta CFO olarak görev aldı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Ersin Yıldırım - EY Türkiye / Danışmanlık Bölümü Şirket Ortağı

Uluslararası alanda danışmanlık, denetim, kurumsal finansman, strateji ve vergi şirketi EY (Ernst & Young) Türkiye'nin Danışmanlık Bölümü Şirket Ortaklığı ve İş Gücü Danışmanlığı Liderliği görevine Ersin Yıldırım atandı. Yıldırım, EY Türkiye'deki yeni görevinde özellikle organizasyon, kültür ve iş gücü danışmanlığı alanlarına odaklanacak. Boğaziçi Üniversitesi Fen - Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümünden mezun olan Yıldırım, kariyer hayatına ilk olarak 2011 yılında Willis Towers Watson'da İş Analisti olarak başladı. 2013 yılında Korn Ferry'de Ürünleştirilmiş Hizmetler Takım Lideri olarak görev aldı. 2016'da aynı şirkette Ürünleştirilmiş Hizmetler Pazar Lideri görevine atandı. 2019- 2021 arasında ise Korn Ferry'de Danışmanlık alanında Yardımcı Ortaklık görevini üstlendi. 2021 yılında Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası'nda (MESS) Projeler ve Danışmanlık Direktörü olarak görev aldı. Yıldırım EY Türkiye bünyesine katılmadan önce, Koç Holding'de Grup Proje Yöneticisi olarak çalıştı.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Özlem Çitçi - Avon Global / CMO

Avon Global'in yeni yerel pazar ekip yapılanması olan 'Tek Avrupa' modeli pazarlama operasyonunun başına geçen Özlem Çitçi'nin pozisyonu daha da genişledi. Avon One Europe Pazarlama Başkanı Özlem Çitçi, Avon Global CMO olarak atandı. Özlem Çitçi, kariyerine Türkiye'de Danone ile başladı. ABD pazarı için Dannon Yogurts, Kuzey Amerika için Lu Biscuits ve Türkiye için Sephora gibi birçok markada çalıştı. Avon'a Mart 2020'de Türkiye Ticari Pazarlama Grup Direktörü olarak katıldı. Geçtiğimiz yıl, çift haneli büyüme gerçekleştiren ve pazar payını artıran ekipte yer alan Özlem Çitçi, güçlü bir değer yaratımı stratejisiyle markayı rekabet avantajında önemli bir noktaya taşıdı. Özlem Çitçi, 2021 yılında NAME ve Distribütör Marketler'in pazarlama fonksiyonlarının Türkiye'ye entegrasyonuna da liderlik etti. 1 Mayıs itibariyle de Tek Avrupa Pazarlama Başkanı olarak görevlendirildi. 1 Ocak 2024 itibariyle Avon Pazarlama Müdürlüğü görevine getirien Özlem Çitçi, hem One Europe hem de Global Pazarlama ekiplerini denetleyecek ve CEO Kristof Neirynck'in üst yönetim ekibi bünyesinde çalışmalarını sürdürecek.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Taygun Günay - Bayer / Tüketici Sağlığı Gelişmekte Olan Bölgeler & D. Avrupa Paz. Lideri

Bayer Tüketici Sağlığı Rusya, Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Bölgesi'nden sorumlu Country Cluster Lead olarak görev yapan Taygun Günay, 1 Ocak 2024 tarihi itibariyle Gelişmekte Olan Bölgeler & Doğu Avrupa Pazarları Lideri olarak atandı. Günay, yeni görevinde farklı coğrafi bölgelerin birbirlerine fayda sağlaması ve bu sayede Avrupa Bölgesi'ndeki organizasyonel yapının güçlendirilmesi amacıyla bir çok bölgenin tek bir yönetim altında birleştiği önemli bir rolü üstlendi. Günay'ın sorumluluğundaki bölgeler; Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Batı Afrika, Güney Doğu Afrika, BDT ülkeleri, Gürcistan ve Moğolistan'ı içine alan stratejik olarak önemi büyük bir alanı kapsıyor. Kariyeri boyunca Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Asya ve Kafkasya bölgelerinde üst düzey görevlerde bulunan Günay, Bayer'e 2017 yılında Bayer Tüketici Sağlığı Türkiye Ülke Müdürü olarak katıldı. 2021 yılı itibari ile Bayer Tüketici Sağlığı Rusya, Ukrayna ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Bölgesi'nden sorumlu Country Cluster Lead görevini yürüttü. Günay, yeni görevini Bayer Tüketici Sağlığı'nın İsviçre, Basel'de bulunan Merkez Ofisi'nde sürdürecek.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor
Yalım Can Arslan  - Pfizer Türkiye / Ticari Lideri

2014 yılında Pfizer'e Yönetici Adayı (MT) olarak katılan, Pazara Erişim ve Fiyatlandırma Direktörü olarak görev yapan Yalım Can Arslan, 1 Şubat itibarıyla Pfizer Türkiye Ticari Lideri olarak atandı. 2012 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Yalım Can Arslan, kariyerine tüketici elektroniği ve beyaz eşya sektöründe Yurt Dışı Satış ve Pazarlama Müdürü olarak başladı, Kasım 2014'te Pfizer Türkiye'ye Yönetici Adayı (MT) olarak katıldı. Ardından sırasıyla Nadir Hastalıklar Ülke Ürün Lideri, Pazara Erişim Müdürü, Upjohn Pazara Erişim ve Fiyatlandırma Lideri görevlerini üstlenen Arslan, Upjohn iş biriminin Pfizer'den ayrılması ve Viatris firmasının kurulması süreçlerinde rol aldıktan sonra Mart 2021 itibariyle Viatris'ten ayrılarak bir giyilebilir teknoloji girişimi kurdu. Yalım Can Arslan, 1 Eylül 2021'de tekrar Pfizer Türkiye ailesine katıldı. Hastane İş Birimi'nde Türkiye ve Polonya'dan sorumlu Lansman ve Ticari Mükemmeliyet Lideri olarak çalıştıktan sonra Pazara Erişim ve Fiyatlandırma Direktörü olarak görev aldı. Arslan "Yeni görevimle birlikte Pfizer Türkiye Liderlik Takımı'nda yer almaktan mutluluk duyuyorum" dedi.

Şirketler lider kadroları güçlendiriyor

Ebru Üstün Utku  - Ak Gıda-İçim Süt / Pazarlama Direktörü

Türkiye'nin farklı bölgelerinde 6 üretim tesisiyle süt ve süt ürünleri üretimini yapan ve dünya süt endüstrisinin önde gelen şirketi Grup Lactalis çatısı altında faaliyet gösteren Ak Gıda-İçim Süt'te Pazarlama fonksiyonunun liderliğine Ebru Üstün Utku atandı. Ak Gıda - İçim Süt'ün yeni Pazarlama Direktörü Ebru Üstün Utku kariyerine 2002 yılında Marka Müdürü olarak Evyap'ta başladı. 2005 - 2023 arasında Eti Gıda'da Ürün Müdürü, Kategori Pazarlama Müdürü, Uluslararası Pazarlama Müdürü, Kategori Geliştirme & Pazarlama Direktörü ve Kıdemli Dijital Pazarlama & Medya Direktörü olarak görev alan Ebru Üstün Utku, Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret mezunu. Süt ve süt ürünleri pazarına 1998 yılında giren İçim markası, sütten yoğurda, ayrandan kefire, taze peynirden hazır pudinge kadar pek çok ürünü tüketicileriyle buluşturuyor. 1996 yılında kurulan ve 2015'ten bu yana Grup Lactalis bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ak Gıda; süt ve süt ürünleri sektörünün en büyük işletmelerinden. Ak Gıda'nın UHT süt, yoğurt, beyaz ve kaşar peyniri üretimleri ile başlayan yolculuğu, bugün 300'ü aşkın ürün çeşidiyle devam ediyor.

Yazarlar