Oynatma Listesi
HABERLER

27 Ağustos 2021 Milliyet'te Haftanın Özeti

27 Ağustos 2021 Milliyet'te Haftanın Özeti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Taliban hatta Kabil Havaalanı'nın işletilmesi noktasında bize teklifleri var. 'Güvenliği biz sağlayalım, işletmeyi siz yapın.' Henüz verilen bir karar yok." dedi.

 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. Bakanlıklarımızla da temas ettik, yurtların kullanımı konusunda gerekli açıklamaların yakın zamanda yapılmasını beklemekteyiz" dedi.

 

Ekonomik güven endeksi ağustosta aylık bazda yüzde 0,7 artarak 39 ayın en yüksek değeri olan 100,8'e yükseldi.

 

Memur ve memur emeklisi maaşı 2022’de yüzde 5+7, 2023’te de yüzde 8+6 artırılacak. Enflasyon, bu artış oranlarını geçerse memura enflasyon farkı da verilecek.

 

Kabil Havalimanı'nın bulunduğu bölgedeki terör saldırılarında 110'dan fazla kişi hayatını kaybetti.

 

Milli Savunma Bakanlığı’nın Afganistan’daki Türk askerlerinin tahliyesine karar verildiğini açıklamasının ardından, askerleri taşıyan ilk uçak dün Ankara’ya geldi. Uçaktan inişlerinde çiçekle karşılanan kafilede 120 Azerbaycan askeri de yer aldı.

Avrupa'nın 2. en önemli turnuvası UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray; Lazio, Lokomotif Moskova ve Olimpik Marsilya ile E Grubu'nda yer aldı. Fenerbahçe ise D grubunda; Olympiakos, Eintracht Frankfurt ve Antwerp ile eşleşti

 

Aydın'da tedavi gördüğü hastanede, 76 yaşında dil kökü kanseri nedeniyle hayatını kaybeden tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Metin Çekmez'in cenazesi Kuşadası'nda toprağa verildi. Usta sanatçının kızı Aslı Çekmez, "Babamın vasiyeti yerine getirildi" dedi.

 

Sharon Stone, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hastanede yoğun bakımda olan yeğeni ve aynı zamanda vaftiz oğlunun fotoğrafını yayınladı ve minik River için dua istedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER