Oynatma Listesi
HABERLER

3 kamu bankasından promosyon adımı! Bakanlığa teklif sunuldu

Özel bankaların emeklilere ödedikleri maaş promosyon tutarlarını 7 bin 500 liraya kadar yükseltmesiyle birlikte kamu bankalarından maaş alan birçok emekli özel bankanın yolunu tutmuştu. Şimdi o yarışa kamu bankaları da girdi. Peki kamu bankaları ne kadar maaş promosyonu verecek? İşte beklentiler...

Özel bankalar arasındaki emekli maaşı promosyon yarışı baş döndürüyor. Rekabet kızışınca promosyon tutarı 7 bin 500 liraya kadar yükseltilmişti. Şimdi o yarışa kamu bankalarının da girmesiyle emekliye 3 yıl içerisinde ödenene 750 liralık tutarın 5 bin liraya çıkarılması planlanıyor. 

Kamu bankaları emeklilerin beklediği promosyon adımını atmayınca yüzbinlerce kişi emekli maaşlarını özel bankalara taşıdı. Kamu bankaları da müşteri kaybettiklerini fark edince kesenin ağzını açmak zorunda kaldı. 

Emekli maaşı promosyonunda özel bankalarını rekabet baş döndürürken birçok emekli kamu bankasından vazgeçmedi. Kamu bankalarında 3 yıl için ödenen promosyon tutarı 750 liraydı işte bu tutarın 5 bin liraya çıkarılması planlanıyor. 

3 KAMU BANKASINDAN PROMOSYON ADIMI

3 kamu bankası maaş ayrımı gözetmeksizin tüm emekli müşterilerine 3 yıllığına 5 bin lira promosyon ödemesi için tekliflerini Hazine Bakanlığı’na sundu. Bakanlığın 5 bin liralık tutarın 7 bin 500 liraya çıkarması taraftarı olduğu iddiası da var. Süreç önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER