Oynatma Listesi
HABERLER

AFP fotoğrafları geçti! Terör elebaşı yalvardı: 'En sadık müttefikiz'

Arap medyası Türkiye'nin 'Pençe-Kılıç Harekâtı'nda terör mevzilerini bombalamayı sürdürdüğünü yazdı, ABD askerleri Türkiye sınırına 17 kilometre mesafede YPG'li teröristlerle fotoğraf verdi. Washington Post ise, terör elebaşının skandal bir yazısını yayımladı.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör unsurlarını hedef alacak muhtemel kara harekâtı gündemdeki sıcaklığını koruyor. Türk savaş uçakları ve insansız hava araçları, 19 Kasım akşamından bu yana Suriye'nin kuzeyindeki YPG teröristlerini bombardımana tutuyor.

 

Türk tanklarının sınırı geçmesinden korkan YPG terör elebaşları hem ABD hem de Rusya'dan yardım isterken, Washington ve Moskova'dan arka arkaya açıklamalar geldi.

Suriye yerel medyası ise, Türkiye'yi hedef alan haberlerle dolu. Tel Abyad'da yoğun topçu saldırılarının olduğunu belirten El Vatan gazetesi, 'Türk işgalciler' gibi skandal bir başlık kullandı. Aynı skandal başlık Teşrin ve Syria Times gazetesinde de yer aldı.

Haberlerde, Türk ordusunun yanı sıra Suriyeli muhaliflerin de Rakka'nın kuzeyinde yer alan ilçedeki saldırıda rol aldığı savunuldu, silahlı muhalifler 'paralı askerler' olarak nitelendi. Yerel medya, çatışmaların Tel Abyad'dın batısındaki El Suleybi ve Bir Arap gibi köylerin çevresinde gerçekleştiğini de belirtiyor.

Katar merkezli Al Jazeera Arapça, 'Pençe-Kılıç' operasyonu... Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki YPG'li teröristlerin mevzilerini bombalamayı sürdürüyor, ABD bombardımanın devam etmesinden 'derin' endişe duyuyor' başlığıyla bir haber yayımladı. Haberde, Suriye medyasındakinin aksine söz konusu bölgelerde YPG'li teröristlerin bulunduğu kaydedildi.

Al Jazeera, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde bir Türk insansız hava aracının Haseke'nin kuzeyindeki Sancak Saydun köyünde YPG'li teröristleri taşıyan bir aracı vurduğunu duyurdu. İmha edilen aracın fotoğrafları, teröristlere ait sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Al Jazeera, Türkiye'nin güney sınırında 30 kilometre derinlikte bir güvenlik şeridini hayata geçirme hedefinden vazgeçmeyeceğini de haberinde aktardı.

KESİŞME NOKTASI!

Independent Arapça ise, 'Türkiye'nin Suriye topraklarındaki kara harekâtına dair sorular' başlıklı analizinde, Ankara'nın tankların devreye girmesi için nabız yokladığını, Suriye'nin kuzeyinde iki süper gücün askerlerinin bulunduğunu yazdı. ABD ve Rusya birliklerinin sahada olduğunu vurgulayan Independent Arapça, buna rağmen bir kara operasyonu ihtimalinin henüz bitmediği yorumunu yaptı.

Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn el Arab'ın muhtemel bir operasyonda ilk hedef olacağını yazan Independent Arapça, Tel Rıfat'ın Türk ordusu, Özgür Suriye Ordusu, Rusya ve YPG'li teröristlerin kesişme noktasında bulunduğunu dile getirdi.

KUŞ UÇUŞU 17 KM

Pençe-Kılıç Harekâtını'nın başlamasıyla askıya alınan ABD birlikleri ve YPG'li teröristlerin ortak devriyeleri, hafta sonu yeniden başladı. Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, ABD'lilerin bulunduğu Haseke'nin kuzeydoğusundaki Rümeylan Üssü'nden dört aracın ayrıldığını ve YPG'li teröristlerin de ABD'lilere katıldığını bildiriyor. Teröristlerle ortak devriye Irak sınırında son buldu.

Agence France-Presse (AFP) haber ajansı ise, devriye için Türkiye sınırına oldukça yakın konumdaki üsten ayrılan ABD zırhlı araçlarının fotoğraflarını dünyaya geçti. Söz konusu üs, Türkiye sınırına kuş uçuşu yalnızca 17 kilometre uzaklıkta.

Foto muhabiri Delil Süleyman'ın çektiği karelerde, YPG'li teröristler yakın plan fotoğraflarda yer almadı ancak konvoyu gösteren geniş açıda YPG'li teröristler de göründü.

'BİZİ UNUTMAYIN'

Son haftalarda Batı medyasında sıklıkla görülen YPG'li terör elebaşı Mazlum Abdi, birçok yayın organına röportaj verip ABD'ye Türkiye'yi durdurması için yalvardı. Terör elebaşı, Suriye'deki Rus güçlerinin komutanı Aleksandr Çayko ile de Haseke'de gizlice görüştü ve Türk ordusunun durdurulmasını talep etti.

 

Amerikan Washington Post gazetesi, hafta sonu büyük bir skandala imza atıp YPG'li Abdi'nin bir yazısını yayımladı. 'ABD'nin Suriye'deki en sadık müttefikiyiz, bizi unutmayın' başlıklı yazıda terör elebaşı memleketi Ayn el Arab'ın (Kobani) bir kez daha tehdit altında olduğunu, Türkiye'yi kastederek tehdidin bir NATO ülkesinden geldiğini savundu. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki geçmiş operasyonlarını hatırlatan terör elebaşı, uluslararası toplumu yeni bir harekâtın önüne geçmeye ve 'derhal' somut adımlar atmaya çağırdı.

Washington Post'ta yer alan skandal yazıyı Lübnan merkezli El Meyadin televizyonuna ait internet sitesi tarafından alıntılandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER