Oynatma Listesi
HABERLER

Alper Gezeravcı: Bu başarı bireysel değil, her hanedeki çocuğun başarısıdır

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda görevini tamamlayan Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı yurda döndü. Gezeravcı, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda çiçeklerle karşılandı. Gezeravı bundan sonraki süreçte 81 ili ziyaret edecek.

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda ilk uzay misyonunu başarıyla tamamlayan Alper Gezeravcı'yı, Esenboğa Havalimanı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır karşıladı. 

Gezeravcı'yı, Esenboğa Havalimanı'nda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yanındaki 13 çocukla birlikte karşıladı.

Uçaktan elindeki Türk bayraklarıyla inen Gezeravcı, kendisini karlılaşan çocuklarla tek tek görüştü.

Karşılamada, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Türkiye'nin 2. Astronotu Tuva Cihangir Atasever ve geniş bir heyet de hazır bulundu.

İlk Türk astronotu Alper Gezeravcı ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Maneviyatı yüksek olan bir ülkenin samimi insanları ile Türk vatandaşlarımızla tekrar kavuşmak bu yolculuğun en güzel sonlanan kısmıydı. Ben görevin ilk başlangıç anından itibaren konulan hedef, bugüne kadar hayallerimizin sınırını teşkil eden gökyüzündeki gözümüzle görebildiğimiz sınırları bertaraf eden hedefe erişebilmenin mutluluğu ile ülkeme döndüm

Ülkemin bugüne kadar bana sağlamış olduğu eğitimle ülkeme borçlu olduğum bütün bu imkanları seferber ederek gerçekleştirdiğimiz görevin gerisinde göreve hazırlık sürecinde bugünlere gelmesini sağlayan ortaya koyduğu güçlü irade ile sayın Cumhurbaşkanımız, görevin icrası sürecinde bir çarkın mükemmel işleyen dişlileri gibi hazırlık sürecini yürüten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız, Türkiye Uzay Ajansımız ve TÜBİTAK’ın değerli çalışanlarına minnettar olduğumu ifade etmek isterim.

"TÜRKİYE’DEKİ HER HANEDEN ÇOCUĞUN BAŞARISIDIR"

Ülkemin ortaya koymuş olduğu hiçbir görev olmamasına rağmen gerçekleştirdiğimiz ilk görevin başarı ile sonlanmasından ötürü en içten samimi tebriklerini dile getiren insanların bize yüklemiş olduğu mutluluk ile ülkeme geri döndüm .Ben ülkemin bu konuda atmış olduğu adımın ve gelece yönelik koymuş olduğu hedeflerin güçlü duruşu noktasında görevi icra eden bir kişi olarak değil Türkiye Cumhuriyetinin bir vatandaşı olarak basın yayın kanallarında ülkemize ilişkin gurur verici ifadelerden almış olduğum ilk izlenimlerle müthiş bir şekilde gururlanmış olarak ülkeme döndüm. Bu başarı bireysel bir başarı değil Türkiye’deki her haneden çocuğun başarısıdır.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER