Oynatma Listesi
HABERLER

Ankara'da kurban pazarlarında denetleme

Ankara'da, Kurban Bayramı öncesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kurbanlıklar ve satış noktalarında denetim gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ve müdürlük çalışanları, kentteki kurban pazarlarında denetleme yaptı. Altındağ ilçesindeki Karapürçek Kurban Pazarı'nda görevliler ve yetiştiricilerle bir araya gelen ekipler, kurbanlık hayvanların barındığı alanlar, hayvanların sağlığı gibi konularda incelemelerde bulundu. Korkmaz, denetim sırasında kurban pazarlığına da dahil olarak müşteri ile satıcının anlaşmasını sağladı.

Korkmaz, hayvan ve tüketici sağlığı açısından huzurlu bir bayram geçirmek istediklerini belirterek, "Biz bu kontrolleri Tarım ve Orman Bakanlığı olarak yapıyoruz; ama bizim dışımızda vatandaşımız kurban almak için pazara geldiğinde bir mobil uygulamamız var. 'Tarım Cebimde' uygulaması. Bunu vatandaşımız kendi cep telefonlarına indirebilir. Hayvana ait tüm bilgiler ekrana bu şekilde gelmekte. Kesinlikle aşısı olmayan, belgesi olmayan, küpesi olmayan hayvanları almayacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER