Oynatma Listesi
HABERLER

Anucur çetesine operasyon! Şehit polis Hakan Telli'nin kanı yerde kalmadı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, İstanbul Kağıthane'de zehir tacirlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda şehit olan polis memur Hakan Telli'nin katillerinin yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle: İstanbul Kağıthane'de zehir tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonda kahraman polisimiz Hakan Telli şehit olmuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele ve Asayiş Şube Müdürlüklerimizin koordinesinde; kahraman polisimiz Hakan Telli'yi şehit eden suç örgütüne yönelik irtibatlı, iltisaklı ve beraber faaliyet gösteren şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Belirlenen 97 adrese yönelik gerçekleştirilen operasyonda 319 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonu gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum

Allah hepinizden razı olsun, ayağınıza taş değdirmesin.

Gençlerimizi, toplumumuzu zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Hepsini adalete teslim edeceğiz.

ANUCUR ÇETESİ

Kağıthane’de geçtiğimiz günlerde uyuşturucu satıcılarının evine baskın yapan polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Göğsünden vurulan polis memuru Hakan Telli hayatını kaybederken, 1 polis de yaralandı. Çıkan çatışmada, saldırganlardan Diyar Anucur (18) ölü olarak ele geçirildi, diğer saldırganlar gözaltına alındı.

Saldırganların ‘Anucur Çetesi’ üyeleri olduğu öğrenildi. 1 polisin şehit olduğu çatışma, dikkatleri, uyuşturucu satışı ve kullanımındaki artışa yöneltti. Son 1 yılda ele geçirilen uyuştucu madde 3 kat artarken, uyuşturucu ticaretine girişenlerin sayısı da ciddi oranda arttı. Uyuşturucu tacirlerinin polislerle çatışacak kadar fütursuzlaşması, cezai yaptırımlarda eksiklik yaşanıp yaşanmadığı sorusunu da gündeme getirdi.

ANUCUR ÇETESİ ÜYELERİNİN FARKLI ZAMANLARDA KARIŞTIĞI SUÇLAR DA ORTAYA ÇIKTI

Haliç Köprüsü’nde çatışma

Anucur Çetesi ile Gündoğmuş Çetesi'nin Ocak ayında çatışmaya karıştığı ortaya çıktı. Haliç Köprüsü’nde meydana gelen olayda Doğukan K., karşı çeteden Cuma A.’nın içinde olduğu otomobile Haliç Köprüsü'nde silahlı saldırı düzenlemişti. Trafikte meydana gelen çatışmada Anucur Çetesi'nden Cuma A. yaşamını yitirirken, Gündoğmuş Çetesi'nden Doğukan K. ise yaralanmıştı.

İETT otobüsü şoförüne saldırı

Kağıthane’de 2021 yılında meydana gelen olayda Sinan Anucur’un yol verme meselesi yüzünden İEET otobüsü şoförüne saldırdığı ve yapılan yargılama sonucunda hapis cezasına çarptırıldığı bilgisine ulaşıldı.

Çatışmada Kur'an kursu hocasını öldürmüşler

Anucur Çetesi ile Gündoğmuş Çetesi arasında çıkan çatışmada, Kur'an kursu hocası Ramazan Arslan dahil 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayda geçtiğimiz aylarda 25 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda ise AK-47 tipi 1 Kalaşnikof, 10 tabanca, uyuşturucu ve çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER