Oynatma Listesi
HABERLER

Arkadaşını öldürüp parçalara ayırmıştı! 79 yaşındaki sanık hakkında karar

İstanbul Fatih’te 79 yaşındaki Sitrak Kaplan’ın ilişkiye girdiği 65 yaşındaki arkadaşı Celal Han’ı öldürüp parçalara ayırdığı iddiasıyla yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

İstanbul’da bir apartmanın kömürlüğünde 65 yaşındaki Celal Han’ın parçalanmış haldeki cesedi bulunmuştu. Yapılan çalışmalar sonucu Celal Han’ın en son 79 yaşındaki arkadaşı Sitrak Kaplan ile görüştüğü tespit edildi. İncelemelerin devam ettiği sırada Sitrak Kaplan’ın kızı polise giderek babasının telaşlı bir şekilde evden çıktığını söyledi.

BODRUM KATTA CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Bunun üzerine Sitrak Kaplan’ın evinde arama yapan polis, evin bodrumunda Celal Han’ın parçalanmış cesedini buldu. Tutuklanan 79 yaşındaki Sitrak Kaplan hakkında, “canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme” ve “kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık” suçlarından dava açıldı.

“NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM”

Açılan davanın son duruşması bugün İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Sitrak Kaplan SEGBİS ile katıldı. Duruşmada son sözünü söyleyen sanık, “Savunmalarımı tekrar ederim. Öyle bir şey olmamıştır. Hiç halim yoktur. Ne yapacağımı bilmiyorum” dedi.

“TIRSAK BİR ADAMDIR”

Sanığın avukatı ise, müvekkilinin 79 yaşında olduğunu söyleyerek, “Tırsak bir adamdır. Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından bir cinsel ilişki iddiası ortaya atılmış ve müvekkilime imza attırılmıştır. Müvekkilin de akıl sağlığı da yerinde değildir” dedi.

Sanığın diğer avukatı ise dosyada somut delil olmadığını söyleyerek yargılamanın adil bir şekilde yapılmadığını söyledi. Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Sitrak Kaplan’ı, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığın herhangi bir pişmanlık göstermediğini belirterek cezada takdiri indirim uygulamadı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER