Oynatma Listesi
HABERLER

Azerbaycan uçakları ilk kez 'Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı'nda

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nca her yıl düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı'nın basına tanıtımı yapıldı. Tatbikata Azerbaycan, ilk kez uçaklarla katıldı.


Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 2001'den beri Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda 'Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı' düzenliyor. Geçen yıl pandemi nedeniyle ara verilen tatbikat, bu sene Türkiye'nin ev sahipliğinde 21 Haziran'da başladı. Tatbikata Azerbaycan, Katar, Pakistan ve NATO unsurları katıldı. Bugün gerçekleştirilen basına tanıtım toplantısını ise çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci takip etti.
'Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitim Tatbikatı', gerçek harekata benzetilmiş ortamda; pilotların, hava savunma personelinin ve kontrolörlerin harekata yönelik eğitim seviyelerinin artırılması, müşterek ve birleşik harekat usullerinin denenmesi ve geliştirilmesi, gerçek harekat şartlarında kayıpların asgari seviyeye indirilmesi ve görev etkinliğinin azami seviyeye çıkarılması amacıyla yapılıyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER