Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Fidan: PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesisler meşru hedef

Ankara'daki saldırı girişimiyle ilgili konuşan Bakan Fidan, PKK/YPG'nin kontrolündeki tüm tesislerin güvenlik güçlerinin meşru hedefi olduğunu söyledi. Bakan Fidan, "3. tarafların buradan uzak durmasını tavsiye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan 'Doğu Akdeniz'de enerji kaynaklarında istifade etmek için adadaki nihai çözümü beklemek hem bölge hem dünya için iyi bir durum değil' dedi. İsrail-Lübnan anlaşmasını örnek gösteren Fidan, 'buna benzer bir anlaşma niye olmasın' diyerek bölgede enerji konusunda bir anlaşmanın yapılması gerektiğine dikkat çekti.

ANKARA'DA SALDIRI GİRİŞİMİ: PKK'NIN KONTROLÜNDEKİ TÜM TESİSLER MEŞRU HEDEF

Ankara'daki saldırı girişimiyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "Geçtiğimiz pazar günü hain bir terör saldırı gerçekleştirildi. Teröristler bir vatandaşımızı şehit etti. Terörle mücadelede Türkiye'nin tavrının net olduğu bellidir. Güvenlik güçlerimizin çalışmaları neticesinde iki teröristin Suriye'den geldikleri, burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Irak ve Suriye’de PKK/YPG'ye ait bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin, topyekün meşru hedefidir. 3. tarafların PKK/YPG’li tesis ve şahıslardan uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Güvenlik güçlerimizin karşılığı çok net olacak. Böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar." şeklinde konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER