Oynatma Listesi
HABERLER

Bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirildi

Terör örgütlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ederken son bilanço da açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre son bir haftada 67 terörist etkisiz hale getirildi.

Bir yılda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1062 oldu. 2015'ten bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı ise 38 bin 405 oldu.

Suriye'nin kuzeyindeki harekat bölgelerine son 1 haftada taciz ateşi açan 33 terörist etkisiz hale getirildi. 

Son bir haftada Türkiye'ye girmeye çalışan 179 şahıs yakalandı. Sınırda yakalanan 179 şahıstan 9'u FETÖ mensubu.

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetleri başta olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Deniz Albay Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda özetle şu bilgiler paylaşıldı:

SON 1 HAFTADA 67 TERÖRİST ETKİSİZ HÂLE GETİRİLDİ

3 Ağustos 2023 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında icra edilen Türk Silahlı Kuvvetlerimizin komuta kademesinin şekillendiği 2023 yılı Yüksek Askerî Şûra toplantısı kararları neticesinde gerçekleşen atamalar doğrultusunda Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı komuta kademesinde dün (16 Ağustos 2023) itibarıyla devir teslim törenleri icra edilmiştir. Görevlerini devralan Komutanlarımızın yeni görevlerinin kendilerine, ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize, Bakanlığımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor; görevlerini devrederek emekli olan Komutanlarımıza ise şimdiye kadarki emeklerinden dolayı şükranlarımızı sunuyor, kendilerine ve ailelerine sağlıklı uzun bir ömür temenni ediyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER