Oynatma Listesi
HABERLER

Bu görüntüler Türkiye'den! Kar yağışı etkili oldu

Hava sıcaklarının düşmesiyle birlikte etkisini gösteren şiddetli yağışlar yerini kar yağışına bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü de günlük hava durumu tahminlerini paylaştı.

Van'da 4 gündür aralıklarla etkili olan yağmur, yerini yüksek kesimlerde kar yağışına bıraktı.

Çığ riski nedeniyle sık sık trafiğe kapatılan Van-Bahçesaray kara yolunun 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde de kar yağışı ve sis etkili oldu.Kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı bölgede, sürücüler de zor anlar yaşadı. Karayolları'na bağlı ekipler, yağışın devam ettiği bölgede kar küreme çalışmasına başladı.Hava sıcaklığının da hissedilir derece düştüğü kentte yağışların yarın itibarıyla terk edeceği bildirildi.

RİZE

Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının düşmesi ile bölgedeki yüksek rakımlı yaylalara da kar yağdı. Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 2 bin 300 rakımlı Huser ve Palovit ile İkizdere ilçesine bağlı Anzer yaylalarında, sağanak sonrası kar yağışı etkili oldu.

Kar yağışı sonrası yeşil alanlar, beyaza büründü. Yaylada konaklayan turistler, karlı doğada gezinti yaptı.

Bölgedeki bazı yaylacılar da hayvanlarını, ahırlara sokmaya çalıştı. Yüksek kesimler kar yağışı sürerken; il merkezinde ise sağanak etkisini gösterdi. Bölgede yağmurun gün boyu sürmesi bekleniyor.

KARS

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yağmurlu ve soğuk hava yerini kar yağışını bıraktı. Sarıkamış’ın yüksek kesimlerinde öğlen saatlerinde başlayan kar yapışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Kar yağışının etkili olduğu Sarıkamış’ta vatandaşlar o anları cep telefonuyla kaydetti.

BİNGÖL

Kış aylarının uzun geçtiği ve her yıl ilk karın düştüğü Karlıova’nın yüksek rakımlı tepeleri beyaza büründü. Yaklaşık 2 bin 600 rakımlı Kartal Tepesi'ne sabah saatlerinde kar yağdı. O bölgeden geçen sürücü, kar yağışını ve beyaza bürünmüş yolları cep telefonu kamerasına kaydetti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER