Oynatma Listesi
HABERLER

Depremzedelere yapılacak nakit yardım miktarı belli oldu!

Elazığ'daki depremin ardından bölgede incelemelerine devam eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu "Ağır hasarlı ve yıkılacak evler için 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da 11 bin lira olmak üzere toplam 41 bin lira verilecek. Köy evleri için 16 bin lira destek vereceğiz." ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Soylu, orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği, 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi verileceğini de duyurdu.

Elazığ Sivrice’de cuma akşamı meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle bölgede bulunan Süleyman Soylu, Fahrettin Koca ve Murat Kurum, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un katılımıyla son durumu bir basın toplantısıyla kamuoyuna bildiriyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Depremden hemen sonra başlayan arama kurtarma çalışmaları sonrası 45 vatandaşımızı enkaz altından sağ salim çıkarabildik.

 35 vatandaşımızı Elazığ'da 4 vatandaşımızı da Malatya'da kaybettik. Şu ana kadar 948 artçı deprem meydana geldi. Bu depremlerin 21'i 4 ve üzeri. Depremin hemen akabinde bir şehrin hayatını devam ettirebilmesi için tüm imkanlar kullanıldı. Hastanelerimiz hizmetlerini aralıksız ve aksaksız yerine getirdi. 

Öncelikle arama kurtarmacılara çok teşekkür ediyorum. Sayıları bini bulan STK'lara da çok teşekkür ederim. 24 saat esası itibariyle hem çadır kuran hem arama kurtarma yapan tüm STK'lara teşekkür ediyoruz. 

45 BARINMA ALANI

Depremin hemen ardından MEB tüm deprem öğretmenlerini çocukların psikolojileri için görevlendirdi.

Şu ana kadar 45 barınma alanı belirledik. Köylerimizi de ihmal etmedik. Hem hasar tespiti yapılıyor hem de çadır ve erzak temini devam ediyor.

Bölgeye depremden sonra 24 bin 402 çadır sevk edildi. Çok doğal olarak artçı depremler vatandaşımızı tedirgin etmeye devam ediyor. 

Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Tarım Bakanlığı ahırlar ve depremden etkilenen hayvanlarla çalışmalarını devam ettiriyor. Elazığ ve Malatya'da kamu kurumları çalışmaya başladılar. Bir aksaklık olmayacak. Adalet Bakanımız da burada. 

34 okulumuz açık, spor salonlarımız, gençlik merkezlerimiz, taziye merkezlerimiz açık. Kıraathanelerle görüştük ve 24 saat açık olacaklar. Oralardan da halkımız faydalanabilecek. 

41 BİN LİRA YARDIM

Şu ana kadar 2000 üzerinde hasarlı bina söz konusu. Kira yardımı yapacağız. Ama bu kadar kiralık ev bulunamayacağı için, barınma merkezleri de oluşturuyoruz. Buna ilaveten Elazığ merkez Aşağı Holpenk'te 1000 konteynerlik geçici konaklama merkezinin yapımına başlandı. Bin ailenin barınacağı bir yeri hazırlıyoruz. Tüm altyapısıyla beraber bir konteyner kent oluşturuyoruz.

Toplam 24 milyon lira şehrimize bağış yapıldı. Evi tamamen yıkılan vatandaşlarına eşyalarını almak için izin vermeyeceğiz. Eşya yardımı olarak 30 bin lira acil kira 11 bin lira ödeme yapılacak. Toplam 41 bin lira yardım yapılacak. Köy evleri için 16 bin lira destek vereceğiz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER