Oynatma Listesi
MAGAZİN

Eski sevgilisi Çağatay Akman'la mahkemelik olmuştu! Şikayetinden vazgeçti

'Gece Gölgenin Rahatına Bak' şarkısıyla ünlenen Çağatay Akman’ın; eski sevgilisi Öykü Uslu’nun kapısına dayandığı, kendisini uzaklaştırmak isteyen eski sevgilisini ve Uslu'nun arkadaşı Furkan Ayaz'ı darp ettiği iddiasıyla yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Öykü Uslu, duruşmada yaptığı savunmada şikayetini geri çekti.

Çağatay Akman, 23 Temmuz 2021 tarihinde eski sevgilisi Öykü Uslu’nun evinin önüne gitmişti. Kapıyı açmayan Uslu, durumu arkadaşı Furkan Ayaz’a haber vererek, yardım etmesini istemişti. Ayaz’ın olay yerine gelmesiyle çıkan tartışma sonucu Akman’ın, Uslu ve Ayaz’ı darp ettiği iddia edilmişti. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucunda Çağatay Akman hakkında 'basit yaralama', 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından 10 yıl 8 aya kadar hapis cezası istendi. Öykü Uslu ve Furkan Ayaz’ın da 'hakaret' ve 'basit yaralama' suçlarından 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti.

“ŞİKAYETİMİ GERİ ÇEKMEK İSTİYORUM”

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya müşteki sanık Öykü Uslu ve Furkan Ayaz katıldı. Duruşmada ilk kez savunma yapan Öykü Uslu, olay akşamı arkadaşı ile evde otururken zilin çaldığını ancak kimseyi göremediğini söyledi.

Arkadaşı çıkarken kapıyı açtığı sırada Çağatay Akman’ı evin önünde gördüğünü anlayan Uslu, şu ifadeleri kullandı:

Taksi beklediğini söyledi. Taksi durdu ama Çağatay binmedi. Sonra hakaret ve tehdit ederek üzerime yürümeye başladı. Korktuğum için arkadaşım Furkan’ı aradım. Ardından polise haber verdim. Furkan geldi, Çağatay’la tartışmaya başladılar. Aralarında arbede yaşandı. Sonrasında polislerle birlikte hastaneye darp raporu almaya gittik. Olay böyle gerçekleşti. Karşı taraftan şikayetçi değilim, şikayetimi geri çekmek istiyorum.

“İKİ TANE YUMRUK"

Furkan Ayaz ise yaptığı savunmada Öykü Uslu kendisini arayınca evin önüne gittiğini söyledi. Gittiğinde Çağatay Akman’nın evin önünde olmadığını belirten Ayaz, “Kafenin önünde oturuyordu. Polis ekipleriyle birlikte Çağatay’ın buradan gitmesi için uyarıda bulunduk. Çağatay’la aramızda tartışma çıktı. Sonra Çağatay hakaret ve tehdit ederek bana iki tane yumruk attı. Arbede yaşandı aramızda polisler bizi ayırdı. Sonrasında darp raporu almak için hastaneye gittim. Çağatay’a kesinlikle yumruk atmadım, darp eyleminde bulunmadım. Şikayetçiyim” dedi.

Alınan savunmaların ardından duruşmaya gelmeyen tanıklar hakkında zorla getirilme kararı çıkaran mahkeme, duruşmayı erteledi.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER