Oynatma Listesi
HABERLER

Eylem Tok, oğlunu Amerika'ya kaçırmıştı! Oğuz Murat Aci’nin babası konuştu

Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok’un 16 yaşındaki oğlunun karıştığı kaza sonucu Oğuz Murat Aci’nın hayatını kaybetmesine ilişkin soruşturma sürerken, baba Özer Aci CNN TÜRK'e konuştu.

Eyüpsultan'da 1 Mart 2024'de iddiaya göre yazar Eylem Tok’un 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur, saat 23.50 sıralarında 34 EEG 06 plakalı araçla seyir halindeyken yol kenarında arıza nedeniyle park halinde bulunan 3 adet ATV tipi araca çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken orada bulunan diğer kişiler yaralanmıştı.

Kazanın ardından polis ekiplerinden önce olay yerine gelen anne Eylem Tok, oğlu Timur Cihantimur'u olay yerinden kaçırmış, ekiplerce yapılan incelemeler sonucunda anne ile oğlunun ertesi gün saat 03.50 sıralarında İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a çıkış yaptıkları tespit edilmişti. Olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma çerçevesinde ise aynı gün şüpheli Eylem Tok hakkında 'suçluyu kayırma' suçundan, şüpheli Timur Cihantimur hakkında 'bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak' suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılırken, kırmızı bülten çıkarılması da talep edilmişti. Soruşturma çerçevesinde daha sonra şüphelilerin ABD'ye kaçtıkları ortaya çıkmıştı.

HABERLERİNİN YAPILMAMASI KARŞILIĞI 200 BİN DOLAR DAĞITTI 

Türkiye'nin iade edilmeleri için girişimlerini sürdürdüğü Eylem Tok ve oğlu ile ilgili yeni iddialar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.  CNN TÜRK muhabiri Çağdaş Evren Şenlik de anne ve oğlu hakkında önemli bilgilere ulaştı. Şenlik, 'Eylem Tok’un ABD’de bazı basın organlarına 200 bin dolar dağıttığına dair iddia var. ABD’de bir başkası adına araba aldıkları ve gidecekleri yere bu araçla seyahat ettikleri yönünde bir iddia var. Üçüncüsü ise Timur Cihantimur’un psikolojisinin tamamen bozuk olduğu ve ABD’de online bir psikologdan tedavi aldığı yönünde.’ ifadelerini kullandı.

'TÜM SÖZLERİ YALAN'

"Eylem hanım her şeyi yapabilir. Bu saatten sonra bugüne kadar söylemiş olduğu tüm sözleri yalan oldu. Eminim orada değişik kılıklara da girmiştir. Söylenenler doğrudur. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Basına para da dağıtmış. Bunlar her şeyi yapacak kapasite insandır. 38 gün oldu, hala evladımızın acısını içimizde yaşıyoruz. Buraya gelmeden önce ilk defa annesini oğlumuzun mezarının başına götürdüm. Bu ilk oldu. Bizim de bir evlat sahibi olduğumuzu unutmamasını istiyorum. Burada küçük bir yavrumuz var onu da unutmamasını istiorum. Nereye kadar kaçacak? Küçük oğlum derken oğlumun bana emaneti. Bu yaştan sonra onu büyüteceğim. Ona iyi bir gelecek sağlamak istiyorum. Oğlumu nasıl okutup büyüttüysem, yazılım mühendisi olduysa. Eylem hanıma şunu söylüyorum daha fazla kaçmasın. Gelsin adalete teslim olsun. O çocuğu heba etmesin. Kendi çocuğu psikologtan destek alıyor ama bizde destek alıyoruz. Sağolsun çevremiz bize destek veriyor. İlaçlarla ayakta durmaya çalışıyoruz, acımızı dindirmeye çalışıyoruz. Git gide içimdeki yaraya alışıyorum. Gelsin bu yarama bir nebze su serpsinler, bunu istiyorum"

BABA CİHANTİMUR TEKRAR İLETİŞİME GEÇTİ Mİ?

"Ben her şeyden önce şuna inanıyorum. Merhametli bir babayım. Bülent beyin de böyle olmasını isterdim. Doktor olmuş ama insan olamamış. Benimle iletişime geçtiğini söylüyor. Benim kapımın nerede olduğunu bilmiyor. Bana taziyeye geldiğini söylüyor kimle geldiğini bilemiyorum. Bildiğim kadarıyla adli kontrolle gidip imza veriyor. Nereye kadar verecek? Şu kibrini gururunu bir kenara bıraksın, gelsin baş sağlığı dilesin. Bir şey kaybedeceğini sanmıyorum. Oğlu ve eski hanımı gelir teslim olur yüreğimize su serpilir"

'GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK'

Bu kaçışa bakılırsa, ortamda bir üst akılın olduğu belli. Gerçekler muhakkak ortaya çıkacaktır. Eylem hanım bizimle, ailemle iletişime geçmedi. Aile dostumuzla Whatsapp üzerinden yazışmalar var; ben bunu hiçbir zaman inkar etmedim. Geleceğim, teslim olacağım gibi. Fakat şu ana kadar gelen giden yok. 15 ve 16’sından sonra yazışmalar kesildi. İletişim olmadı, iletişim olmayacak. Bu saatten sonra da telefonla iletişim kabul etmeyeceğim. Benim evim belli, buyururlar gelirler.

KAYIP TELEFON

Oğlumun kayınbiraderinin telefonu kayıp, ortaya çıkması lazım. Ormanlık bir alanda bulundu denilebilir. Belki içinde çok önemli deliller vardır.Her şeyden önce insan olsunlar merhametli olsunlar adalete teslim olsunlar. Ülkemizde idam yok. Kendileri o çocuğu o hale getirdiler, psikolojik destek alıyormuş. 5 kişiye çarpıyorsun ölüme terk ediyorsun. Baba Cihantimur olayın başında yönlendiricisi. Birilerinden yol haritası aldıklarından eminim. Acaba avukatlarını arayıp ne konuştular, sanmıyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER