Oynatma Listesi
HABERLER

İntikam için geldi, öldürüldü! Beşiktaş'ta şok görüntü

Beşiktaş Köyiçi Meydanı’nda sokağa motosikletle gelen 24 yaşındaki Sertan Taylan Hayal’in öldürülmesi ve yoldan geçen 2 kişinin yaralanmasıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Beşiktaş Çarşı Sinanpaşa Mahallesi Köyiçi Sokak’ta geçtiğimiz gün gece saat 01.15 sıralarında yaşanan olayda motosikletli iki kişi sokağa girmişti. Motosikletin arkasında oturan kişi tabancasını çıkartarak eğlence mekanına peş peşe ateş etmişti. Silahlı saldırının ardından motkosikletli iki kişi kaçmaya çalışırken, restorandan elinde silahlı bir çalışan çıktı ve peş peşe ateş etmişti. Açılan ateşte motosikletin arkasındaki kişi boynundan vurularak yere düşmüştü. Motosikleti kullanan kişi ise koşarak olay yerinden kaçmıştı. Açılan ateş sırasında yoldan geçen Burak O. ve Önder Atakan K. da yaralanmıştı.

SALDIRI YAPTIKLARI MEKAN ÇALIŞANI TARAFINDAN VURULMUŞTULAR

Boynundan yaralanan kişi hemen hastaneye götürülmüştü. Adının Sertan Taylan Hayal olduğu belirlenen 24 yaşındaki genç hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti. Polis, olay yerinde bir tabanca bularak el koymuştu. Motosiklette de parmak izi incelemesi yapılmıştı. Polisin olaya karışan bazı kişileri gözaltına aldığı belirtilmişti. Hayal’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’na götürülürken, “kasten yaralama” ve “uyuşturucu madde ticaretinin de arasında bulunduğu bir dizi suç kaydının olduğu bildirilmişti. Ateş açılan restoranda yapılan inceleme sırasında da silah bulunduğu belirtilmişti. Yaralı 2 kişinin hastanedeki tedavilerinin sürdüğü hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtilmişti.

İNTİKAM İÇİN GİTMİŞLER

Öte yandan iddiaya göre ateş açılan restoran bir süre önce el değiştirmişti. Restoranın yeni sahibi yıllardır burada çalışan bir özel güvenlikçinin işine son vermişti. İşten çıkarılan güvenlikçi tazminatını istedi ancak bu kabul görmemişti. Bir hafta önce de güvenlikçi bu konu ile ilgili çıkan tartışmada restoran çalışanları tarafından dövülmüştü. Silahlı saldırının bu konuyla ilgili bağlantılı olduğu değerlendirilmişti.

POLİS 10 ŞÜPHELİYİ YAKALAMIŞTI

Bunun üzerine çalışmalarını derinleştiren Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ve Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği polisleri, ilk olarak işletme sahibi Cengiz A. ve onun ortağı olan Tufan E.K. ile olayda kullanılan motorun sahibi K.C.D.’yi gözaltına alınmıştı. Polis ekipleri devam eden çalışmalarda şüphelilere yardım yataklık ettiği tespit edilen Agit K., Şiyar İ., Yusuf Ş., Eyüp A. ve Hasret A.’yı da yakalamıştı.

10 ŞÜPHELİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI

Daha sonra da iş yeri tarafından ateş eden ve asıl silahı kullanan olduğu öne sürülen şüpheli Serhat E. ve Hüseyin Baran A. yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. 3 kişi savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, mahkemeye sevk edilen Serhat E. ve Hüseyin Baran A. tutuklandı. 5 kişi ise adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakıldı.

 

MEKANA SİLAHLI SALDIRI KAMERADA

Öte yandan mekana ateş açıldığı anların da güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, motosikletle gelen iki şahıstan arkada oturan mekanın tabelasına kurşun yağdırıyor. Saldırganlardan ardından kaçıyor. Vatandaşlar ise panik yaşıyor.

TAZMİNAT PARASI İDDİASI

Baran A. buradaki ifadesinde kurşunlanan iş yerini yaklaşık 3 ay önce devraldıklarını anlatarak, olay günü motosikletli kişilerin mekana ateş açması üzerine kendilerinin de silahla karşılık verdiklerini söyledi. Hüseyin Baran A, kurşunlanan iş yerinde daha önce çalışan işletme müdürünün kendilerinden "tazminat" adı altında para istediğini savunarak, olayın bununla bağlantılı olabileceğini öne sürdü.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER