Oynatma Listesi
HABERLER

İran - İsrail geriliminde dün ABD'de neler oldu? Son dakika gelişmesini CNN TÜRK'te açıkladı

İran, İsrail'e onlarca intihar dronu ve füze fırlattı. Dünyanın şoke olduğu gelişme anbean takip edildi. CNN TÜRK Washington temsilcisi Paksoy dün gecenin arka planını aktardı. İşte detayları...

İran, dün gece İsrail'e misilleme saldırısı olarak onlarca intihar dronu ve füze fırlattı, Tahran'ın "Gerçek Söz" olarak adlandırdığı saldırılar tarihe bir ilk olarak geçti. ABD Başkanı Biden, dün durum odasında kritik toplantı gerçekleştirdi. Dün gece yaşanan gelişmelerin detaylarını CNN TÜRK Washington temsilcisi Yunus Paksoy aktardı.

Yunus Paksoy canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Üst düzey ABD'li savunma bakanlığı ve askeri yetkililerle toplantıdaydık. Dün gecenin arka planını bütün detaylarını aldık ve o detaylara geçiyorum. Dün gece İsrail'e yönelik 100'den fazla balistik füze, 30'dan fazla seyir füzesi 150'den fazla tek yönlü insansız hava aracı gönderildi. Bölgedeki ABD savaş uçakları 70'den fazla İran İHA'sını düşürdü. 2 savaş gemisi saldırı sırasında İran'ın 4 ile 6 adet balistik füzesini imha etti. İran, İsrail'e ciddi bir zarar vermeyi amaçlıyordu dedi yetkililer.

İRAN 72 SAAT ÖNCEDEN ABD'YE HABER VERDİ Mİ?

İranlılar bize önceden bilgi vermedi. İran, İsrail'i ciddi zarar vermeyi amaçlıyordu. İsrail'de neredeyse hiçbir altyapı hasarı yok dedi ABD'li askeri yetkili.

DURUM ODASINDA GERGİNLİK YAŞANDI

Gökyüzünde 100'den fazla balistik füze olduğunu biliyorduk. Durum odasında bir gerginlik, tansiyonun yükseldiği anların yaşandığı ilettiği yetkili. Balistik füzelerin hepsi düşürüldükten sonra odada rahatlama hissi geldiğini söyledi. Geçtiğimiz 10 gündür yaşanan olaylar bazı anlaşmazlıklar olsa da ABD'nin İsrail'i savunmaya geçeceğinden hiçbir şüphe olmayacağını gösterdi. İsrail'e saldırılırsa biz onları savunuruz dedi. ABD savaş uçaklarıyla, savaş gemileriyle İsrail'in savunulmasında yardımcı olmuş.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Üst düzey yetkili şunu söyledi; İsrail bundan sonra ne yapacağına dikkatle düşünmeli biz ABD olarak karşı saldırı gibi bir şeye katılmayı düşünmüyoruz dedi. Bu da çok net mesaj. Netanyahu'nun karşı saldırı planlarını suya düşürebilir. Saldırı devam ediyorken İran - İsviçre üzerinden mesaj gönderip saldırımız bitti demiş.

Özetle şunu söyleyebiliriz; ABD biz bu savunmanın çok büyük bir bölümünde yer aldık diyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER