Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul'un yeni metrosu bugün hizmete giriyor! Bakan Uraloğlu detayları CNN Türk'te anlattı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı bugün hizmete giriyor. Konuyla ilgili merak edilenleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN Türk canlı yayınında anlattı. İşte detaylar...

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro Hattı hizmete alınıyor. Konuyla ilgili detayları CNN Türk canlı yayında açıklayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu şu ifadeleri kullandı: 

“Biz Cumhurbaşkanımıza bu yılın ilk çeyreğinde 4 metro açılış sözü vermiştik. Bugün de inşallah bu sözü tutmuş oluyoruz. Şimdi biz neredeyiz? Arnavutköy’deyiz. İstanbul Havalimanı- Halkalı arası 31.5 km’lik hattın 14 kilometrelik bölümü ilk etapta Arnavutköy ile Havalimanı arasında açıyoruz. Arnavutköy-Halkalı arasını yaklaşık 1 sene sonra açacağız. 

Sonrasında bugünden itibaren İstanbul Havalimanı’na oradan Göktürk, Kağıthane, Zincirlikuyu, Gayrettepe’ye kadar bütün İstanbul’a ulaşımı sağlamış olacağız. Bütün metro sistemlerine doğrudan veya dolaylı metrobüse bu şekilde aktarma yaparak Arnavutköy’deki vatandaşımız İstanbul Avrupa yakasının tamamına ulaşmış olacak inşallah. 

NASIL BİR SİSTEM KULLANILDI? 

Daha hızlı ve daha konforlu bir üretim, seyahat yapabilmek için traversleri biz prefabrik olarak ürettik, 4 metre boyunda ve bunlar sayesinde hızlı inşaat yaptık. Onların küçük olacak kaçıklıklarının önüne geçmiş olduk daha konforlu mutlaka daha hızlı bir üretimi gerçekleştirmiş olduk. 

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NIN İSTANBUL’DA ULAŞIM AĞI NE KADAR OLACAK? 

Bugün bunu açtık mı 169 olacak, 17.5 daha ilave edin aşağı yukarı 180 civarında olmuş olacak. Çamlıca Camii, Bosna Bulvarı’nı da katın yaklaşık 185 kilometre raylı sistem kazandırmış olacağız. 

YENİ AÇILAN HAT İLE NE KADAR YOLCU TAŞINACAK? 

Halkalı’dan başladığımızda İstanbul Havalimanı’nı alın oradan Göktürk, Kağıthane, Gayrettepe’ye gidin neredeyse Avrupa yakasının bütün ilçelerine hizmet edecek bir hattı. Toplam 69 kilometre olmuş olacak. 

YAKIN ZAMANDA YENİ METRO AÇILACAK MI? 

Bizim Bakanlığın yaptığı Arnavutköy-Halkalı arası bunun devamı olacak. ‘Sene sonuna yetişir mi?’ biraz iddialı ama önümüzdeki senenin bu zamanları diyebiliriz. Önümüzdeki senenin sonuna doğru Altunizade Çamlıca Camii-Bosna Bulvarı’nı da bitirmiş oluruz. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATILACAK MI? 

Burayla ilgili Cumhurbaşkanımız afet bölgesindeki canlı bağlantıları olacak ondan sonra buraya canlı bağlantı sağlayacak. Onun talimatı ile biz kurdele kesmiş olacağız."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER