Oynatma Listesi
HABERLER

Karadeniz'i fırtına vurdu! Deniz taştı, dev dalgalar iki genci yuttu

Tüm yurdu etkisi altına alan şiddetli fırtına, kar ve sağanak yağışlar Karadeniz'i esir aldı. Rize, Ordu, Artvin'den korkutan manzaralar geliyor.

Hopa-Kemalpaşa arasındaki Karadeniz Sahil Yolu göle döndü

Karadeniz Sahil Yolu'nun Artvin'in Hopa ile Kemalpaşa ilçeleri arasında kalan kısmı şiddetli fırtına sonucu oluşan dalgalar nedeniyle adeta deniz ile birleşti.
Kabaran deniz karayolunu adeta göle döndürürken, o anlar yoldan geçen araçtakilerin cep telefonu kameralarına yansıdı.
Fırtına Doğu Karadeniz Bölgesi'nin sahil kesiminin tamamında etkili olmayı sürdürüyor. Giresun'un Tirebolu ilçesinden Artvin'in Hopa ve Kemalpaşa ilçelerine kadar olan kısımda dalgalar adeta sahil yolunu göle döndürdü. Yollardaki araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Bir çok noktada ulaşım aksarken, Artvin'in Hopa ile Kemalpaşa ilçeleri arasında kalan kısmı şiddetli fırtına sonucu oluşan dalgalar nedeniyle adeta deniz ile birleşti. Kabaran deniz karayolunu adeta göle döndürürken, o anlar yoldan geçen araçtakilerin cep telefonu kameralarına yansıdı. Sürücülerin Hopa-Kemalpaşa yolunu kullanmamaları konusunda uyarıldı.

Fırtına uçağı beşik gibi salladı

Karadeniz Bölgesi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Ordu-Giresun Havalimanı’na iniş yapamaya çalışan bir uçak gökyüzünde zor anlar yaşadı, pisti pas geçti. O anlar vatandaşlar tarafından kaydedildi.
Dün ülke genelinde etkili olan fırtına, uçakların inişine de engel oldu. Ordu-Giresun Havalimanı'na iniş yapacak olan Türk Hava Yolları’na(THY) ait uçak, gökyüzünde zor anlar yaşadı. Rüzgarın etkisiyle piste iniş yapacağı esnada gökyüzünde dans eden uçak, pilotun zorlu çabasının ardından pisti pas geçerek yeniden havalandı.
Öte yandan, uçağın fırtınanın etkisiyle yaşadığı zorlu anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi. Kaydedilen görüntülerde vatandaşların uçağın inip-inemeyeceği yönünde yorumda bulunduğu görüldü.

Trabzon'da fırtınada deniz kenarında fotoğraf çektirmek isteyen 2 genç dalgalara kapılarak kayboldu

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde liman mevkiinde fırtınada oluşan dev dalgalara karşı fotoğraf çekmeye çalışan 2 genç dalgalara kapılarak denizde kayboldu. Kayıp gençleri bulmak için denizde çalışma başlatıldı.
Alınan bilgiye göre, Beşikdüzü ilçesi Liman mevkiine fotoğraf çektirmek için giden iki genç kayalıklarda otururken aniden gelen dalga ile deniz suyuna kapıldılar. 15-20 yaş arasında ve öğrenci oldukları öğrenilen iki genç aniden gözden kaybolurken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı dalgıçlar, AFAD, Emniyet ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kayıp gençleri bulmak için çalışma başlatılırken, yoğun dalgalar sebebiyle çalışmalar güçlükle sürdürülüyor.

Giresun’un Tirebolu ilçesinde dalga afeti yaşandı

Giresun'un Tirebolu ilçesinde fırtınayla beraber oluşan dalgalar şehiriçi yolunu ulaşıma kapatırken, sahil kesiminde bulunan işyerleri de büyük zarar gördü.
Tirebolu ilçe merkezinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına sebebiyle denizin yükselmesi sonucu ilçenin Çarşı ve Yeniköy mahallelerinin Sahil Caddesini su bastı. Çevre yolundan ilçeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, ulaşım Tirebolu 42. Gönüllü Alayı Tüneli ve Karadeniz Sahil Yolu'ndan sağlanıyor.
Deniz taşması sonucu şehiriçi geçişinde ulaşım olumsuz etkilenirken, sahil kesiminde hasara da yol açtı. Şehrin Yeniköy mahallesinde dalgalar sahil kesimdeki sosyal alanlara zarar verdi, şehir içi yol deniz suyuyla kaplandı.
Bölgede polis geniş güvenlik önlemleri alırken, Tirebolu Belediyesi ekipleri suların tahliyesi için çalışma başlattı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER