Oynatma Listesi
HABERLER

Karanlık cinayet 44 yıldır aydınlatılamadı

1 Şubat 1979’da katledilen Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı Abdi İpekçi, 44’üncü ölüm yıl dönümünde bugün kabri başında anılacak.

Şişli Nişantaşı’ndaki evinin önünde düzenlenen suikast sonucu öldürülen Abdi İpekçi’yi anma töreni, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında saat 11.00’de gerçekleştirilecek.

Birçok soru yanıtsız

Anma törenine, İpekçi ailesinin yanı sıra Milliyet çalışanları, mesai arkadaşları ve gazeteci dostları katılacak. Abdi İpekçi’nin katledilişine ilişkin pek çok nokta, aradan 44 yıl geçmesine rağmen hâlâ karanlıkta. Katilin bağlantıları, cezaevinden kaçışı ve cinayetin perde arkasındaki güçlere dair birçok soru hâlâ yanıtlanamadı.

Galatasaray Lisesini bitiren İpekçi, sonra bir müddet Hukuk Fakültesine devam etti. Yeni Sabah, Yeni İstanbul ve İstanbul Ekspres Gazetesi gibi çeşitli gazetelerde spor muhabiri, sayfa sekreteri ve yazı işleri müdürü olarak çalıştı. Ali Naci Karacan'ın çıkardığı Milliyet Gazetesinin yazı işleri müdürü (1954), bir süre sonra da genel yayın müdürü oldu.

1961 senesinden öldürüldüğü 1 Şubat 1979 tarihine kadar aynı gazetenin başyazarlığını da yürüten Abdi İpekçi, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türkiye Basın Enstitüsü Başkanlığı, İstanbul Gazeteciler Cemiyeti ve Uluslararası Basın Enstitüsünün ikinci başkanlığı, Basın Şeref Divanı genel sekreterliği gibi vazifelerde bulundu. Yazılarında Atatürkçülüğü, barışı, düşünce özgürlüğünü, ülkenin bağımsızlık ve bütünlüğünü savundu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER