Oynatma Listesi
HABERLER

Kemer, bayramda 400 bin kişi bekliyor

Antalya'nın Kemer Kaymakamı Hüseyin Karameşe, Kurban Bayramı'nda yurt dışından gelecek turistler ve günübirlik tatilcilerle birlikte 400 bin civarında ziyaretçi beklediklerini söyledi. Kemer'deki rezervasyon durumunun dolma noktasına geldiğini vurgulayan Karameşe, tatil için ilçeyi tercih edecekleri rezervasyon yaptırmaları konusunda uyardı.

Türkiye'nin en önemli turizm noktalarından, Türk turizmindeki hareketliliğin yüzde 9'unu, Antalya'nın turizm kapasitesinin ise yüzde 30'unu karşılayan Kemer'de doluluk oranları yüzde 95 seviyelerinde seyrediyor. Yerli ve yabancı tatilcilerin en önemli tercihleri arasında yer alan Kemer'de doluluk oranının Kurban Bayramı ile birlikte yüzde 100'u bulması bekleniyor.

Kaymakam Hüseyin Karameşe, Antalya'nın turizm sezonuna iyi başladığını belirterek, Geçen sene Antalya'mız turizm açısından çok verimli, çok dolu bir yıl geçirmişti. Bu sene ise çok şükür ki daha fazla turist bekliyoruz. Şu anki oranlarımız yüzde 20 kadar geçen seneye göre daha fazla Antalya'mıza turist geldi. Bu oran aynı şekilde Kemer'imize de yansıdı. Geçen sene 3 milyon 600 bin civarında Kemer'imize yabancı turist gelmişti ve otellerimizde ağırlamıştık. Bu seneki oran rakamsal olarak şu anda yaklaşık 1 milyon 800 bine çıktı. Bu rakamın bayram sonuna kadar 2 milyonu bulmasını bekliyoruz. Bu seneki rakamın geçen seneden daha fazla olmasını bekliyoruz. O yüzden turizm açısından hem Antalya olarak hem de Kemer olarak sevinçliyiz. Verimli bir yıl geçiyor. Güzel bir yıl geçiyor dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER