Oynatma Listesi
HABERLER

Kordon hırsızlık çetesi çökertildi

Ellerindeki poşet ve çiçeklerle perdeleme yaptılar. İzmir Kordon'a iyi vakit geçiren yüzlerce gencin, cep telefonu ve cüzdanlarını çaldılar. Çocukları kullanarak yankesicilik ve gasp yaptıran azılı çete çökertildi. Operasyonun ayrıntılarını CNN TÜRK İstihbarat Şefi Nihat Uludağ aktardı.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ile ortak yapılan KORDON HUZUR OPERASYONU neticesinde; İlimiz Konak-Alsancak, Göztepe-Balçova ve İnciraltı gibi hareketli sahil bölgelerinde, yaşı küçük çocukların, ellerinde perdeleme amaçlı kullandıkları poşet ve çiçek ile vatandaşların yanına yaklaşıp gül satma, çakmak, para ve sigara isteme, fal bakma ve boş şişe toplama gibi farklı bahaneler ile vatandaşları oyalayarak, farklı olaylarda ise zor kullanarak veya özel beceriyle yankesicilik suretiyle hırsızlık yaptıkları tespit edilmiştir.

Gelen olay ve ihbarların yoğunlaşması üzerine yaşı küçük çocukları bahse konu suçlara azmettirdiği değerlendirilen 5 şüpheli tespit edilmiştir. Alsancak bölgesinde görev alan unsurlarımızca dosya kapsamında 3 şahıs suçüstü yakalanmış ve tutuklanmıştır. 20 mağdurun telefonu şüpheliler üzerinden ele geçirilerek mağdurlara teslim edilmiştir. Ayrıca yapılan çalışmalar neticesinde 89 ayrı olay ile ilgili müşteki tespit edilmiştir.

13.07.2021 günü 17 şüpheli şahıs ile ilgili 17 adrese eş zamanlı operasyon yapılmış, operasyon kapsamında örgüt lideri N.E. (38) evinde; 23 adet farklı marka model suça konu telefon,7,65 silah ve silaha ait 73 adet mermi, Arama yapılan diğer adreslerde;-uyuşturucu madde -kurusıkı tabanca-bahse konu suçlara ait olduğu değerlendirilen 9 adet telefon olmak üzere çalıntı olarak toplam 32 telefon ele geçirilmiştir.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Çocuk ve Şube Müdürlüğü tarafından şüpheliler hakkında gerekli tahkikat yapılarak 16.07.2021 günü 14 şüpheli adli makamlara intikal ettirilmiş, daha önceden tutuklanan 3 şüpheli ile birlikte adliyeye sevk edilen toplam 17 şüpheliden 14 şüpheli tutuklanmıştır.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER