Oynatma Listesi
TELEVİZYON

Moskova'da hareketlilik var mı? CNN TÜRK temsilcisi bölgeden aktardı

Dünyanın gözü Rusya'da. Wagner’in lideri Evgeny Prigojin'in açıklamaları sonrası ülkede peş peşe açıklamalar geliyor. Peki Moskova'da son durum ne? CNN TÜRK Temsilcisi Moskova'dan aktardı.

Rusya'da paralı asker grubu Wagner'in lideri silahlı ayaklanma başlattı. Dünyanın gözü bir anda Moskova'ya döndü. Ukrayna savaşı devam ederken Rusya'da neler olacak sorusu merak konusu olmaya devam ediyor. Putin yaptığı açıklamada, "Bunun adı ihanettir" dedi. Rusya'nın başkentinde ise durum ne merak konusu. CNN TÜRK Moskova Temsilcisi Siyamend Kaçmaz, Moskova'dan yaptığı açıklamada, "Gün içerisinde ve yayınlarımızda Moskova'da hayatın normal akışta olduğunu gördük. Herhangi bir ek güvenlik önlemleriyle karşılaşmadık. Bütün olay Rostov şehrinde." dedi.

Siyamend Kaçmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: Gün içerisinde ve yayınlarımızda Moskova'da hayatın normal akışta olduğunu gördük. Herhangi bir ek güvenlik önlemleriyle karşılaşmadık. Bütün olay Rostov şehrinde. Resmi anlamda teyit edilmiş bilgi yok planlı çatışmaya girdiğiyle ilgili. Sosyal medyada özellikle Wagner tarafından yapılan açıklamalar var. Rusya'dan bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yok. Önümüzdeki saatlerde ne olacağını göreceğiz. Açıklamaları önce Rusya Savunma Bakanı'nı hedef alıyordu. Putin'in açıklamalarından sonra söylemin değiştirdiğine tanıklık ettik. Kremlin yönetimin taviz vermeden bu olayı kapatma arzusunda olduğunu söyleyebiliriz. Moskova için hiçbir kısıtlamanın getirildiğini duymadık şu ana kadar.

Bulunduğumuz yer Kremlin Sarayı'nın tam karşısı hayat normal şekilde akıyor. Moskova sokaklarında herhangi bir askeri araçla karşılaşmadık. Moskova diğer günlerdeki gibi yaşantısına devam ediyor.

Çeçen birlikler Rostov’a ulaştı

Wagner’in silahlı ayaklanmasına karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e destek veren Çeçen lider Ramazan Kadirov’un gönderdiği birlikler, isyanın merkezi Rostov’a ulaştı.

Rus paralı asker grubu Wagner’in başlattığı silahlı ayaklanma devam ediyor. Rusya’ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyetinin lideri Ramazan Kadirov, Wagner isyanına karşı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e desteğini açıkladıktan sonra harekete geçti. Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’i hainlikle suçlayan Kadirov, Çeçen birliklerini Wagner savaşçılarına karşı isyanın merkezi Rostov’a gönderdi. Wagner’in kontrolündeki Rostov’a hareket eden çok sayıda Çeçen birliği, akşam saatlerine doğru bölgeye giriş yaptı. Çeçen birlikler zırhlı araç ve teçhizatla Rostov’a ulaşırken, Wagner savaşçıları da Rostov’un kritik noktalarında bekleyişini sürdürüyor. Rostov sakinleri de muhtemel çatışmalara karşı kentten ayrılmaya devam ediyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER