Oynatma Listesi
HABERLER

'Nefes alamıyorum': Siyahi adam gözaltına alındığı sırada öldü! Akılalmaz video

Araba kazası ihbarı üzerine bölgeye giden polisler olay yerinden kaçtığı öne sürülen siyahi adamı gözaltına alırken, adamın defalarca "nefes alamıyorum" ve "Beni öldürmeye çalışıyorlar" diyerek bağırdığı duyuldu. Siyahi adam olay yerinde şüpheli şekilde hayatını kaybetti.

Frank Tyson adındaki adam ABD'nin Ohio eyaletinde bir araba kazası sonrasında iki polis memuru tarafından tutuklanırken söylediği son sözler "Nefes alamıyorum" oldu. 

Yaşananlar gözaltına alındığı sırada, dizini boynuna bastıran polise defalarca "Nefes alamıyorum" diyerek durmasını istemesine rağmen memurun dizini çekmemesi üzerine hayatını kaybeden George Floyd'u getirdi. Floyd'un ölümü ABD'de infial yaratmıştı ve 'Black lives matter' (siyahilerin hayatları önemlidir) protestolarının fitilini yakmıştı.

ABD'de siyahi bir adamın polis nezaretinde ölmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Frank Tyson, 18 Nisan günü yerel saatle 20.25 sıralarında Canton, Ohio'da polis memurları Beau Schoenegge ve Camden Burch tarafından tutuklanırken hayatını kaybetti.

Tyson'ın ölümünden sonra yerel polis departmanı memurlarının 53 yaşındaki adamı tutukladığını gösteren vücut kamerası görüntülerini yayınladı. Videoda, iki polis memuru Tyson'ı tutuklayıp kelepçelerken, diğeri ise Tyson yüzüstü yere yatırıldığı sırada diziyle sırtına bastırıyor. Tyson'ın videoda defalarca "Nefes alamıyorum" dediği duyuluyor.

Daha sonra ise sessizleşiyor ve son sözlerinden neredeyse beş dakika sonra bir memur, Tyson'ın nabzını kontrol ediyor ancak nabzının olmadığını fark ediyor. Bölgeye ambulans çağırılsa da, Tyson çoktan ölmüştü.

'BENİ ÖLDÜRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Memurlar, yalnızca bir araba kazası ihbarına cevap vermek için bölgedeydi. Olay yerinden kaçtığı iddia edilen Tyson'ı bir bara kadar takip ettiler.

Videoda Tyson tutuklanmaya direniyor ve defalarca "Beni öldürmeye çalışıyorlar" ve "Şerifini çağırın" diyerek bağırdığı duyuluyor. Polis memurları bu sırada ona 'sakin olmasını' söylüyor.

Memurlar, Tyson'ı yere yatırıyor ve içlerinden biri dizini sırtına koyarak ona 'kavgayı bırakmasını' söylüyor. Görüntülerde polis memurunun dizini kaldırmadan önce Tyson'ın sırtında yaklaşık 30 saniye boyunca tuttuğu görülüyor. Tyson sonunda sessizleşmeden önce onlara bir kez daha ve çaresizce nefes alamadığını söylüyor.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER