Oynatma Listesi
HABERLER

Şok görüntü ortaya çıktı, İsrail sarsıldı! 'İsrail tankı kendi vatandaşlarını vuruyor'

Hamas'ın siyasi büro şefi Haniye Mısır'a uçtu, İsrail medyasındaki Yahya Sinvar haberleri çaresizliği yansıtıyor. İsrail Kanal 12 televizyonun ekrana getirdiği helikopter görüntüleri ise şok dalgaları yaydı.

ŞOK GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI

7 Ekim Cumartesi sabahının erken saatlerinde Hamas'ın sürpriz baskınına uğrayan İsrail, istihbarat başarısızlığının yanı sıra ortaya çıkan yeni görüntünün yol açtığı şok dalgalarıyla yüzleşiyor.

Polis helikopterinden kaydedilen görüntü, İsrail-Gazze sınırındaki Be'eri yerleşiminde 7 Ekim tarihinde kaydedildi. İsrail'in Kanal 12 televizyonu tarafından savaşın yetmiş üçüncü günü ekrana getirilen video kaydı, 7 Ekim'deki Hamas baskınının ilk saatleri gösteriyor.

Be'eri yerleşimine giren Hamaslılar birçok İsrailliyi rehin alırken, İsrail ordusu tanklarla birlikte olay yerine ulaşıyor. İsrail tanklarından biri yerleşimdeki evlerden birini vuruyor. Pasi Cohen'e ait evde Hamas üyeleri ve yanlarında tuttukları rehineler varken, top mermisi ateşleniyor.

Haberde tankın eve doğru uyarı atışı yaptığı, hemen ardından Hamas üyeleri tarafından vurulduğu belirtildi. Yerleşime gelen ikinci bir tank ise, Pasi Cohen'in evine bir kez daha ateş açtı.

Çatışmanın ardından evden kaçan rehinelerden biri, Yasmin Porat'tı. İsrailli kadın tank ateşinin içerideki rehinelere zarar verip vermeyeceğini askerlerden birine sorduğunu, "Bunu sadece duvarları yıkmak için yanlardan yapıyorlar" yanıtını aldığını söyledi.

Helikopterin kaydettiği videoda göze çarpan en önemli ayrıntılardan biri de, Be'eri yerleşiminin dışında bekleyen İsrail askerleri oldu. Yerleşime girmeyip dışarıda duran yüzlerce İsrail askeri, ne yapacağını bilemez haldeydi. Bir görgü tanığı, bir binbaşıya olayın sorumlusunun kim olduğunu sorduğunu aktarıp "Kimse bilmiyordu. Tam bir komuta kaosuna benziyordu" dedi.

Yerleşimdeki yedek birliğin üyesi Yair Avital ise, "500 asker dışarıda duruyordu ve kimse müdahale etmiyordu" ifadesini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER