Oynatma Listesi
HABERLER

Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katıldı

İttifak protokolünün YSK’ya sunulmasına dakikalar kala, Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı'na katılma kararı alırken, HÜDA PAR cephesinden de açıklama geldi.

14 Mayıs seçimleri için ittifak protokolü başvurularının son gününde siyasette sıcak gelişmeler yaşandı. Yeniden Refah Partisi, Cumhur İttifakı'na dahil oldu. Parti temsilcileri, Cumhur İttifakı'nın ittifak protokolünün YSK'ya teslimine katıldı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın imzasının da protokolde yer aldığı belirtildi.

Protokolün YSK'ya sunulmasının ardından 4 partiden açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Cumhur İttifakı haklının güvencesidir, demokrasinin insan haklarının teminatı olmaya devam edecektir. Depremin yaralarını sarmak bütün hedefimizdir. İttifakımız Türk İslam aleminin güvencesidir. Milletimizin sağ duyusuna inanıyoruz. Ülkemize hayırlı olsun." dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZ DETAYLI AÇIKLAMA YAPACAK"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, "14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde Cumhur İttifakı'na katıldık. Genel başkanımız 18.00'de detaylı bir açıklama yapacaktır." dedi.

"MİLLİ BEKAYI HESAP ALAN BİRLİKTELİK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Bu birliktelik milli bekayı hesap alan birlikteliktir. Milli bir duruşun resmidir. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemizi lider ülke yapmak için gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı.

KARARIN PERDE ARKASI: SON ANDA EL SIKIŞILDI

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, Yeniden Refah Partisi'nin son kararının perde arkasına ilişkin bilgileri aktardı.

Dicle Canova'nın açıklamaları şöyle:

İttifak içerisinde listeler YSK’ya verilene kadar çeşitli simülasyonlar üzerinden ortak adaylar da çıkarılabilir. Bunlar esnek tutuluyor. Ama netice itibarıyla evet yeniden Refah Partisi pazartesi günkü sonuçsuz kalan görüşmeler sonucunda kendi adayını çıkarmıştı. Artık İttifak protokolünün YSK’ya sunulmasında son anda el sıkışıldı.

Süreci bir kez daha özetlersem 3 gün önce BBP Genel Başkanı Destici araya girdi. Fatih Erbakan’ı arayarak görüşme gerçekleştirdi. Mustafa Destici’nin Fatih Erbakan’a “Muhakkak Cumhur ittifakı içerisinde olmanız gerekir” şeklinde telkinde bulunduğu söyleniyor.

Destici Yeniden Refah Partisi’nin mutabakat metni imzalayalım şartından vazgeçilmesi gerektiğini iletti. Daha önce de BBP, AK Parti, MHP arasında imza atılmadığı hatırlatıldı. Biz koalisyon yapmıyoruz, biz ittifak yapıyoruz dedi. Bunda ısrarcı olmaması gerektiği anlatılıyor.

Dün Destici ile Bahçeli, Erdoğan bir aradaydı. O noktada Destici’ye Fatih Erbakan’dan telefon geldiği ve iki kez konuştuklarını öğrendim. AK Partili, MHP’li kurmaylar devredeydi. Cumhur ittifakının üç paydaşı Yeniden Refah’a gelin bir daha konuşalım dedi. Kurmaylar düzeyinde alt görüşmeler yapıldı. Olumlu görüşmeler bugün itibarıyla sonuçlandı. Yeniden Refah Partisi Cumhur İttifakı’na girmiş oldu. Cumhur İttifakı 14 Mayıs 2023 seçiminde 4 parti olarak iş birliği yapmış olacak.

HÜDA PAR: SEÇİME AK PARTİ LİSTELERİNDEN KATILACAĞIZ

Öte yandan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıkladı. Yapıcıoğlu, seçime AK Parti listelerinden gireceklerini söyledi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER