Melih Aşık

Melih Aşık

m.asik@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Türkiye’yi sarsan her kanlı olaydan sonra istihbarat birimlerinin uyuduğu konuşuluyor... Hemen ardından gazetelerde şu haber göze carpıyor:
- MİT önceden uyarmıştı...
MİT kimi uyarmış... Ne zaman ve nasıl uyarmış.. Uyarmış da ne demiş... Siz hiç MİT uyardığı halde önlem almadığı için bir yetkilinin soruşturulduğunu duydunuz mu? Yeşilköy saldırısından sonra aynı haber yayıldı...
CNN Türk canlı yayınında konuşan Ankara Temsilcisi Hande Fırat, “İstanbul’la ilgili olarak da haziran ayının başında, yaklaşık 20 gün önce istihbarat birimleri devletin tepesine ve tüm kurumlarına uyarı yazısı gönderdi. Bu uyarı yazısında yer isimleriyle bu uyarı yer aldı” dedi. Atatürk Havalimanı da uyarılan yerler arasındaymış..
Nasıl bir uyarı olabilir bu... Herhalde şöyle bir şey:
- Dikkatli olun, IŞİD veya PKK orada terör saldırısı düzenleyebilir...
Peki böyle bir uyarının anlamı var mı? Atatürk Havalimanı zaten terörün ilk muhtemel hedefi değil midir? Zaten günü birlik yüksek derecede korunması gerekmez mi?
Sözcü’de haber vardı... Atatürk Havalimanı’na saldıran üç canlı bomba üç ay boyunca Fatih Sofular Caddesi’nde bir evde kalıyor. Üst kattaki vatandaş fazla gürültü olduğundan şikâyette bulunuyor. Kimse oralı olmuyor. Bir konut kiralayan herkes eskiden muhtara bildirimde bulunurdu. Bu âdet kalktı mı?
Netice... Kendi kendimizi uyutmakla meşgulüz...

İzinli ziyaret!

CHP Milletvekili Muharrem İnce geçenlerde Antalya’da bir grup işadamının daveti üzerine iftar yemeğine katıldı. Ertesi gün uçağı öğle saatlerinde kalkıyordu. Bir iki saat boş zamanı vardı. CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a telefon etti, müsaitse kendisini ziyaret etmek istediğini bildirdi. Çok da uzun sürmeyen nezaket ziyaretinden sonra Ankara’ya döndü. Bir gün sonra, bir dostunun uyarısıyla Ümit Uysal’ın makamda birlikte çektirdikleri fotoğrafının yer aldığı şu tweet’ini okudu.
“CHP Yalova Milletvekili Sayın Muharrem İnce’nin ziyaret etme isteği üzerine kendisini belediye başkanlık makamında ağırladık. Bu ziyaret CHP Genel Başkanlığı’nın bilgisi dahilinde gerçekleşmiş olup Sayın Muharrem İnce’ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim.”
Bu ifadeler neyi mi gösteriyor? Bir; Muratpaşa Belediye Başkanı’nın, Genel Merkez, daha doğrusu Genel Başkan korkusundan “Ben kendisini davet etmedim, o beni ziyaret etmek istedi” diye mesaj atacak ölçüde nezaketsizlik yapmayı göze aldığını... İki; yine Genel Başkan korkusundan, ziyaret talebini önceden Genel Merkez’e bildirip onay alma ihtiyacı hissettiğini.
Kemal Kılıçdaroğlu, “Partideki korku imparatorluğuna son vereceğim” iddiasıyla gelmişti...
Görüldüğü gibi korku siyasetten bir türlü eksik olmuyor.
Ve bu korku Genel Merkez’den puan alıcı bir korku oluyor.

ÖZ

Rusya’ya 8 ay meydan okuyup aniden özür dilememiz doğrusu herkesi pek şaşırttı.
Bu arada İsrail’le barışmak Mısır’la ilişkileri yumuşatmak da olumlu karşılandı.
Bu işler ülkenin onur ve itibarına uygun şekilde yapılsa elbet daha iyi olurdu. Olamadı!
Özür faslı bitti mi? Buna uygun espriler yapılıyor şimdi...
Sırada Esad var deniyor... Başka? Ermeniler var, Kıbrıs var...
Bu iktidar hepsinden, herkesten özür dileyebilir...
Özür dilemeyeceği birileri var mı? Var...
Türkiye’nin cumhuriyetçi laik kesimi var... Gezi gençliği var...
Her kim ki Cumhuriyet’e ve demokrasiye bağlıdır, her kim ki çağdaş yaşamdan, uygarlıktan, bilimden, özgürlükten yanadır ve bu iktidarı beğenmemektedir. İşte onlara asla özür yok, TOMA, gaz, cop, hapis vardır.

İktidar terör saldırılarının araştırılmasına karşı çıktığına göre,
gerçekten araştırmaya gerek
yok!
Suçlu belli!?
Akif Kökçe


YANGI

Ormanlar yanıyor, yerine inşaat yapılamayacağı halde bir de bakıyorsunuz orada oteller yükselmeye başlamış.
Bu nasıl oluyor diye merak ediyorduk...
Antalya’nın tatil beldeleri Adrasan ve Kumluca’da yanan ormanlık alanlarda inceleme yapan Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ile Orman İş Sendikası Başkanı Şükrü Durmuş, yanan ormanlık alanın kamuoyuna olduğundan çok daha az olarak olarak açıklandığını söylediler.
Meğer oyun böyle oynanıyormuş.. Yanan alan küçük gösteriliyor, ilerde orası ağaclandırılıyor, geri kalan bölüm ranta açılıyormuş...
Bu arada yangının elektrik dağıtımından sorumlu Cengiz Holding’in ihmalleri sebebiyle çıktığı da konuşuluyor.
Cengiz, yangın, ihmal, orman, rant... Birbirine yakın sözcükler bunlar...