Dünya Moskova’da ‘Ortadoğu’ zirvesi!

Moskova’da ‘Ortadoğu’ zirvesi!

13.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ardından İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in dış politika danışmanı Ali Ekber Velayeti de Rusya’nın başkenti Moskova’da Devlet Başkanı Vladimir Putin ile biraraya geldi.

Moskova’da ‘Ortadoğu’ zirvesi

Görüşmede Suriye konusunun yanısıra Trump yönetimindeki AB ile ilişkiler de masaya yatırıldı. Velayeti, “Dünya ABD Başkanı olan isyancı bir kişinin hegemonyası etkisinde kaldı. Bu sorun, Tahran-Moskova ikili işbirliğinin artmasının gerekliliğini gösteriyor. İran Lideri ve Cumhurbaşkanı’na ait taşıdığım mesaj da bu özel ve hassas durum ile ilgili” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Netanyahu’nun Putin’le görüşmesinde de İran’ın Suriye’deki varlığı üzerinde konuşuldu. Netanyahu görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Putin’le “Suriye, İran ve İsrail’in güvenlik ihtiyaçları” konusunda çok önemli bir toplantı yapacağını belirtmişti. Netanyahu, dönüş yolunda yaptığı açıklamada, ‘İsrail’in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la sorunu olmadığını’ belirtti.

İsrail Başbakanı, ‘Şam’ın varolan ateşkes anlaşmalarına uyması halinde Suriye’ye müdahale etmeyecekleri’ mesajını verirken, “Suriye’deki asıl sorun İran ile Hizbullah” görüşünü savundu.