Siyaset ‘Mücadelemiz huzur için’

‘Mücadelemiz huzur için’

24.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

‘CHP’nin 16 Yılda TBMM’de Yaptıkları’ başlıklı rapora sunuş metni yazan Kılıçdaroğlu, AK Parti’nin ülkeyi sorunlarla karşı karşıya bıraktığını savunarak “Biz 82 milyonun huzuru için mücadele ediyoruz” ifadesini kullandı

‘Mücadelemiz huzur için’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin bağımsızlık ve demokrasi iradesinin arkasında durduğunu belirterek, “Etnik kökenini, inancını, rengini, dilini ve cinsiyetini ayırmaksızın 82 milyon yurttaşımızın gönenç ve huzuru için mücadele ediyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Başkanlığı tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde basılı hale getirilerek tüm CHP temsilciliklerine gönderilecek olan “CHP’nin 16 Yılda TBMM’de Yaptıkları” isimli rapora sunuş metni yazdı.

Haberin Devamı

Sunuşunda, CHP’nin tarihsel sorumluluğunun her zamankinden daha fazla olduğunu vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, şu mesajları verdi:

“Bugün Türkiye iyi yönetilmiyor. 17 yıldır tek başına Türkiye’yi yönetenler, ülkeyi bir sorunlar yumağıyla karşı karşıya bıraktı. Siyasal iktidar sorunları çözme kapasitesini kaybetti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni Osmanlı’dan sonra ilk kez Londra’daki bir avuç tefeciye teslim ettiler. Türkiye’yi üretimden kopardılar. 82 milyonu kuru soğana muhtaç ettiler. İşsiz sayımız geniş tanımıyla 8 milyonu aştı. Yetmedi, Türkiye’yi yarı açık cezaevine dönüştürdüler. Gazetecilerin, yazarların, avukatların, milletvekillerinin ve masum yurttaşların tutuklandığı bir ülkede demokrasiden, özgürlükten, düşünce ve ifade hürriyetinden söz edemeyiz. Geldiğimiz nokta, devlette çürümeyi işaret ediyor.”

Haberin Devamı

‘Aynı kararlılık’

“Kurtuluş ve kuruluş mücadelemiz, siyasi bir mücadeledir” diyen Kılıçdaroğlu, “Egemenliği saraydan alarak halka veren kadrolar; ‘özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyerek aydınlanma ve devrim meşalesini yakan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğündeki CHP kadrolarıdır. Bugün de aynı azim ve kararlılıkla bağımsızlık, özgürlük, adalet ve demokrasi irademizin arkasında duruyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Birlikte kazanacağız’

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerinin özünden ve felsefesinden güç alarak, bu güzel vatanın neresinde doğduğuna bakmadan, etnik kökenini, inancını, rengini, dilini ve cinsiyetini ayırmaksızın 82 milyon yurttaşımızın gönenç ve huzuru için mücadele ediyoruz. CHP olarak; dün olduğu gibi yarın da kararlılıkla hak, ekmek, emek, insan, demokrasi, onur ve birlikte yaşama mücadelesine devam edeceğiz. Kimsenin endişesi olmasın. Ülkemize baharı getirdik. Şimdi çocuklarımız geleceğe umutla baskın, kimse yatağa aç girmesin diye, demokrasi, özgürlük, barış ve refah toplumu için hep birlikte kazanacağız.”

‘Gerekçe hukuki değil tamamen safsata’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçimlerini iptal eden kararının gerekçesini, “tamamen safsata” sözleriyle değerlendirdi.

İstanbul seçimlerinin iptali için oy veren yedi YSK üyesinin gerekçeli kararını Elmadağ Belediyesi’nin iftar programında öğrenen CHP lideri, programın ardından 21.00 sıralarında partisinin genel merkezine geldi. Kılıçdaroğlu, buradaki makamında 250 sayfadan oluşan gerekçeli kararı yakın kurmaylarıyla birlikte değerlendirdi. Edinilen bilgilere göre, Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, Kılıçdaroğlu’na kararla ilgili detaylı bir sunum yaptı. Kılıçdaroğlu da ilk değerlendirmelerini bu toplantı sırasında dile getirdi.

Kılıçdaroğlu’nun, “Milletin sandıktaki iradesinin gasp edilmesine bir gerekçe uyduramamışlar. Gerekçenin hiçbir hukuki tarafı yok. Tamamen safsata. Ama ben İstanbul halkının ferasetine, vicdanına güveniyorum. İstanbullular, bu hukuksuzluk karşısında elini vicdanına koyacak ve 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’na hakkını teslim edecek” ifadelerini kullandığı belirtildi.

‘Mücadelemiz huzur için’

Rabia Naz’ın babasıyla görüştü

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 12 Nisan 2018’de Giresun’un Görele ilçesinde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’ı, kabul etti. Kılıçdaroğlu’nun görüşmede, “En büyük arzum bu acı olayın aydınlığa kavuşmasıdır. Vicdan sahibi olan herkes rahatsız. Adalet yerini bulacak. Biz de üzerimize ne düşüyorsa yapacağız” dediği bildirildi.

Yazarlar