Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi şerbetli ve sütlü tatlı sevenleri oldukça sevindirecek. Kemalpaşa Tatlısı dendiğinde elbette aklımıza lezzetlerle dolu şehrimiz Bursa gelmelidir. İlk olarak Mustafa Kemal Paşa ilçesinde küçük süthanelerde üretilmeye başlanmıştır.

Asıl adı ‘Mustafa Kemal Paşa Peynir Tatlısı’dır fakat halk arasında Kemalpaşa tatlısı olarak anılmaktadır. Ramazan ayında hem yapımı kolay olması açısından hem de tadının oldukça lezzetli olması açısından muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi çok fazla tercih ediliyor. Henüz muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifini denemediyseniz sizler için hazırlamış olduğumuz muhallebili Kemalpaşa tarifine göz atabilirsiniz. 

Muhallebili Kemalpaşa tatlısı tarifi…

Malzemeler 

* 1 paket kemal paşa

Muhallebi için

* 1 Litre süt
* Yarım su bardağı şeker
* 3 kaşık nışasta
* 3 kaşık un
* 1 paket vanilya
* 1 kaşık tereyağ 

 

 

Muhallebili kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

1. Adım: Kemalpaşayı paketin üzerindeki tarife uyarak pişirelim.

2. adım:  Muhallebiyi yapalım. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler bir tencereye alıp çırpıcı yardımıyla karıştıralım.

3. adım: Ateşi açıp pişene dek karıştırmaya devam edelim. 

4. adım: Kaynamaya başlarken vanilya ve tereyağı ekleyelim. 

5. adım: 2 dakika kaynayan muhallebiyi ateşten alıp ılımaya bırakalım. 

6. adım: İster fincan ister kalıp kullanabilirsiniz. Ben minik silikon ve çini kase kullandım önceden kalıpları ıslatalım.

7. adım:  Üstten görünmesini istiyorsanız kemal paşaları dizip muhallebiler üzerine dökülür. 

8. adım: İçinde olsun isterseniz önce bir kaşık muhallebi sonra kemalpaşa koyup üzerine muhallebiyle tamamlanır. 

9. adım: Dolapta 4 saat kadar dinlendirilir. 

10. adım: Acilse dipfrizde biraz dondurduktan sonra kalıplardan çıkarıp, Hindistan cevizi veya

Antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.

 Afiyet olsun.