Gündem Muş’ta hain pusu: Binbaşı şehit

Muş’ta hain pusu: Binbaşı şehit

28.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ve kızıyla evine giderken pusu kuran teröristlerce aracına ateş açıldı. Binbaşı Kulaksız şehit oldu, eşi yaralandı

Muş’ta hain pusu: Binbaşı şehit

Muş’un Malazgirt ilçesinde İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, eşi ile birlikte evine giderken silahlı saldırıya uğradı. Binbaşı Kulaksız şehit oldu, eşi Sibel Kulaksız ise kolundan yaralandı.
Olay, dün saat 19.00 sıralarında Malazgirt ilçe merkezinde meydana geldi. Malazgirt İlçe Jandarma komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, beraberinde eşi ile birlikte arkadaşlarını ziyaret ettikten sonra kendi kullandığı otomobili ile evine dönmek üzere hareket etti.
Binbaşı Kulaksız’ın kullandığı otomobile, ilçe merkezindeki Alay caddesinden geçerken pusu kuran teröristlerce otomatik silahlarla ateş açıldı. Saldırıda Binbaşı Kulaksız ağır yaralanırken, eşi ise hafif yaralandı. Saldırganlar olay yerinden kaçarken kulaksız çifti ambulanslarla Malazgirt Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
Binbaşı Kulaksız için Muş’tan iki skorsky helikopterle Malazgirt’e doktor gönderildi. Ameliyatta bir kaç kez kalbi duran Kulaksız yapılan tüm müdahelelere karşın saat 22.30’da şehit oldu.
Çarpraz ateş açıldı
Binbaşı Kulaksız’ın kullandığı otomobile, takip eden 2 araçtan çapraz ateş açıldığı belirlendi. Güvenlik önlemlerinin üst düzeye çıkartıldığı ilçede kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sibel Kulaksız ile bir telefon görüşmesi yaptığı, başsağlığı ve kendisine geçmiş olsun dileklerini ilettiği öğrenildi.
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hunharca, adice ve kalleşçe gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyor, şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.”
Olaylarda 2 kişi öldü
Öte yandan Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik havadan ve karadan yapılan operasyonlar sürerken PKK’nın eylemleri ve protesto gösterileri de artarak devam ediyor.
Mersin merkez Akdeniz ilçesi Şevket Sümer Mahallesi’nde yüzleri maskeli PKK yandaşı yaklaşık 20 kişilik grup, önceki gece 22.00 sıralarında Siteler Polis Merkezi’ne doğru yürüyüşe geçti. Grup, karşılarına çıkan polislere molotof kokteyli ve taşlarla saldırdı. Olayları 3. kattaki evinin balkonunda izleyen TIR şoförü Bülent Ecevit Güngör (35), göstericiler tarafından atıldığı iddia edilen aydınlatma fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, aydınlatma fişeğinin yüzü maskeli yeşil tişörtlü bir kişi tarafından atıldığını belirledi.
Mardin’in Nusaybin ilçe merkezinde PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarına yönelik hava saldırısını protesto etmek isteyen YDG-H üyelerine polis ve jandarma ekipleri müdahale etti. Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde molotof kokteyli, havai fişekle saldıran göstericilere güvenlik güçleri tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Bu sırada çıkan çatışmada YDG-H’li olduğu iddia edilen Abdülkadir Asan (27), silahla vurularak öldürüldü.
Ambulanslara kurşun
Aynı mahalledeki İlçe Devlet Hastanesi’nin bahçesindeki 3 ambulansa uzun namlulu silahla ateş edildi. Ambulanslara 12 kurşun isabet etti.
Hakkâri-Çukurca karayolunda dün sabah saatlerinde mayın taraması yapan güvenlik güçleri Hakkari’ye 20 kilometre uzaklıktaki Oğul Köyü yakınlarında bir menfezin altında patlayıcı tespit etti. Bomba fünye ile patlatıldı.
Hastaneye ateş
Şırnak’ın Cizre ilçesindeki Yafes Mahallesi’ndeki Selahattin Cizrelioğlu Devlet Hastanesine Sur Mahallesi Şahin Tepesi’nden kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla ateş edildi.
Ağrı’nın Doğubayazıt ile Van’ın Çaldıran ilçeleri arasındaki karayolunu kesip, bir TIR’ı yakan PKK’lı teröristler, olay yerine gelen güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. PKK’lıların kaçtığı Tendürek Dağı’ndaki mağaralara havadan ve karadan operasyon düzenlendi.
Ayrıca Doğubayazıt’ta PKK’lılar tarafından ateşe verilen doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi.