Gündem Narkotim bekçiler!

Narkotim bekçiler!

27.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Plan kapsamında oluşturulacak narkotimler mahalle bekçileri gibi sorumlu oldukları yerde insanlarla iletişim kurarak mücadelenin yaygınlaştırılmasını sağlayacak...

Narkotim bekçiler

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yarın katılacağı Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı’nın görüşüleceği toplantıda birçok başlık ele alınacak. Başbakanlık’ta hazırlanan eylem planının koordinatörlüğünü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yürütecek. İçişleri, Adalet, Milli Eğitim, Sağlık, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, Gümrük ve Ticaret ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlıklarının işbirliğinde yürütülecek eylem planında yer alan bazı detaylar şöyle:

Haberin Devamı

Uyuşturucu ile mücadelede yürütülecek faaliyetlerin bilimsel temellere oturtularak yürütülebilmesini sağlamak amacıyla Türkiye Uyuşturucu İle Mücadele Bilimsel Danışma Kurulu oluşturulacak.

Oluşturulacak narkotimler, “eski mahalle bekçileri gibi” sorumlu oldukları bölgedeki her insanla iletişim içerisinde olarak mücadelenin toplum destekli sürdürülmesini sağlayacak. Aynı zamanda yüksek operasyon ve teknik kapasiteye sahip sahada etkinliği sağlayarak satıcıların hareket alanlarını kısıtlayacak nitelikte olacak.

Sigara, alkol ve kırtasiye malzemesi satan tüm işletmelere 18 yaş altına bu tarz mamullerin satışının yasak ve cezai müeyyidesinin hapis olduğunu gösterir bilgilendirici afişlerin alışveriş yapanların görebilecekleri yerlere asılacak.

Haberin Devamı

Veliler okula davet edilecek

Öğretmenler uyuşturucuyla mücadele kapsamında Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmet içi uyuşturucu ile mücadele eğitimine alınacak.

Okullara yeni kayıt olmuş öğrencilerin velileri okulların açılmasının hemen ardından okula davet edilerek sağlıklı yaşam eğitim modülüne tabi tutulacak. Eğitimler yıl içerisinde diğer sınıfları da kapsayacak şekilde sistematik olarak devam ettirilecek.

Okullarda geçmişte var olan Yeşilay kolları aktif hale getirilerek okul yöneticilerinin himayesinde ayda en az bir aktivite gerçekleştirmesi sağlanacak.