Gündem Ne acı! Bu çocuğumuza sahip çıkamadık

Ne acı! Bu çocuğumuza sahip çıkamadık

15.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 2010 yılında Hakkari’nin Şemdinli İlçesi’nde 9 askerin şehit olduğu Gediktepe karakoluna yapılan PKK baskınında yaralanan ve olayın ardından hastanede ziyareti sırasında, “Burada dikili taş olmaya razıyım” sözüyle unutamadığı asker Volkan Demir ile Gaziantep’te karşılaştı.

Ne acı Bu çocuğumuza sahip çıkamadık

Başbuğ, halen bacaklarında şarapnel parçası bulunan askerin işsiz olduğunu öğrenince, “Bugün bu çocuğa sahip çıkamıyoruz, acı bir durum ne diyeyim?” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.
Gediktepe Karakolu’na, 19 Haziran 2010’da düzenlenen saldırıda 9 asker şehit olmuş aslen Giresunlu olan ancak Gaziantep’te yaşayan er Volkan Demir’in de bulunduğu 14 asker yaralanmıştı. Saldırıdan bir gün sonra Gediktepe Karakolu’na o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ giderek inceleme yapıp askerlerle görüşmüştü. Bacağındaki şarapnel parçalarına rağmen askerliğini Gediktepe’de tamamlayarak Gaziantep’e dönen ve bir süre psikolojik tedavi gören Volkan Demir, çatışmanın ardından hafif yaralı olduğu ve hastanede tedavi görmediği gerekçesiyle gazilik unvanını elde edemedi. Ağır işlerde çalışamayan ve bacaklarındaki şarapnel parçaları da halen duran Demir, aramasına rağmen bir türlü iş bulamadı.
Volkan Demir, Gediktepe’de Recep Tayyip Erdoğan ve İlker Başbuğ ile birlikte çekilmiş çerçevelettiği fotoğraf ile ’Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu söyleşi için Gaziantep’e gelen İlker Başbuğ’un yanına gitti.
Volkan Demir’in işsiz olduğunu öğrenen Başbuğ, “Bugün bu çocuğa sahip çıkamıyoruz, acı bu. Ne diyeyim yani? Bir devlet, bir millet şehitlerinin geride bıraktıklarına, gazilerine ve emeklilerine sahip çıkmıyorsa o ülkenin geleceğini ben parlak görmüyorum” dedi.