Gündem Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama!

Ne zaman emekli olurum? Emeklilik yaşı hesaplama!

12.04.2016 - 09:53 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum sorusunun cevabını emeklilik yaşı hesaplama uygulaması sayesinde bulabilirsiniz. Emeklilik yaşı hesaplama işlemi online olarak yapılabiliyor. Ne zaman emekli olurum diye düşünmektense emeklilik yaşı hesaplama uygulamasını kullanın ve rahat edin.

Ne zaman emekli olurum Emeklilik yaşı hesaplama

Küçük yaşlardan itibaren eğitim alırız. Aldığımız bu eğitimler doğrultusunda da bir meslek sahibi oluruz. Mesleğimiz ne olursa olsun çalışma hayatımız hep yorgun olduğumuz ve kendimize ayırdığımız zamanın az olduğu dönemlerdir. Çalışma hayatımızın bittiği zamana emeklilik deriz. Emeklilik denince genel olarak aklımıza doğa ile iç içe bir ev etrafımızda sevdiklerimizin olduğu bir görüntü gelir. Emeklilik hayalleri kurarız ve emekli olacağımız zamanı iple çekeriz. Emekli olmanın temel iki şartı bulunmaktadır. Bunlar belirlenen gün sayısı boyunca bir işte sigortalı olarak çalışıp, gün sayısını doldurmak ve diğer şart ise bu çalışılan süre boyunca sigorta primleri aylık düzenli olarak belirlenen süre kadar ödemektir. Bu iki şartı tamamladığınız takdirde emekli olup, emekli maaşı almaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Emeklilik hesaplama işlemi daha önceden internet sistemi üzerinden yapılamıyordu. Ancak günümüzde teknolojinin bir hayli gelişmesi ile artık neredeyse her işlemimizi internet üzerinden yapabiliyoruz. Devlet dairesi işlemlerinin de internet üzerinden yapılabildiği bu günlerde artık devlete ait kurum ve kuruluşlara gidip, vakit kaybı oluşturan sıralara girmeden işlemlerimizi oturduğumuz yerden dakikalar içerisinde yapabiliyoruz. Günümüzde devlet dairesi işlemlerimizi artık kurum ve kuruluşlara gitmeden veya herhangi bir yere telefon açmadan yapabiliyoruz. İnternet üzerinden yapılabilen işlemlerden biri olan Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması bilgilerinize göre ne zaman emekli olacağınızı göstermektedir. Yazımızın devamında Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasının nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı


Ne zaman emekli olurum uygulamasını yapacağımız internet sitesi E-Devlet resmi internet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinde kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapılır. Bu nedenle de E-Devlet sistemi şifre ile korunmaktadır. Şifreniz olmadan sistem üzerinden ne zaman emekli olurum uygulaması veya herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün olmayacaktır. Şifrenizi size yakın veya uzak herhangi bir postaneden kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında alabilirsiniz. Kimlik bilgileriniz ile adınıza oluşturulmuş olan bu şifre ile başka biri adına işlem yapamazsınız. Bu nedenle şifrenizi kimseyle paylaşmamanızı öneriyoruz. Sisteme ilk girişinizi yaptığınızda, sistem sizden şifrenizi değiştirmenizi talep edecektir. Almış olduğunuz şifre geçici olduğu için, şifrenizi yenilemeniz gerekmektedir. Kendinize ait şifrenizi oluşturduğunuzda tekrar şifre değiştirmenize gerek kalmayacaktır.


Şifrenizi aldıktan sonra ne zaman emekli olurum uygulamasını yapabilmek için ilk olarak ilgili E-Devlet sekmesine gitmeniz gerekmektedir. İlgili sekmeye ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula “ seçeneğine sayfa üzerinde tıklayınız. Bu seçeneğe tıkladığınızda kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Daha sonra açılacak olan kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili boşluklara bilgilerinizi yazmanız gerekmektedir. Bu bilgiler T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifrenizdir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi ilgili alanlara yazınız. Bilgilerinizi kontrol edip, doğruluğundan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan ekran üzerinden ne zaman emekli olurum uygulaması bilgilerinizi görebilirsiniz.