Gündem Ne zaman emekli olurum uygulamaları kullanarak emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

Ne zaman emekli olurum uygulamaları kullanarak emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

27.03.2015 - 12:04 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik hakkında pek çok bilgiyi öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgilere ve ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanıldığını haberimize bulabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum uygulamaları kullanarak emeklilik yaşı nasıl hesaplanır

Vatandaşlarımız rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmek için çalıştıkları süre zarfında bir kuruma bağlı bir şekilde çalışırlar. Bağlı oldukları bu kuruma her ay düzenli olarak prim ve sigortalar ödemektedirler. Bu ödenen prim ve sigortalar sayesinde bağlı oldukları kurum vatandaşların kaza ve hastane masraflarını karşılamaktadır. Ayrıca vatandaşlar bu prim ve sigortaları her ay düzenli olarak yatırırlarsa ve vatandaşlar belli bir yaşa geldiklerinde bağlı oldukları kurum tarafından emekli olurlar ve vatandaşlara bağlı oldukları kurum tarafından emekli maaşı bağlanmaktadır. Bu maaş sayesinde vatandaşlar rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra vatandaşların hepsi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olmuşlardır ve bütün işlemlerini Sosyal Güvenlik Kurumundan gerçekleştirmektedirler. Vatandaşların emekli olabilmeleri için 2 önemli şartı yerine getirmeleri gerekmektedir. Emekli olabilmek için ilk olarak yatırılan prim ve sigortaların dolmuş olması gerekmektedir ve emeklilik yaşınızın gelmiş olması gerekmektedir. Bu iki şart sağlandığı zaman vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olabilir. Vatandaşlar çalıştıkları süre boyunca eksiksiz bir şekilde sigortalarını ve primlerini ödedikleri zaman tam olarak ne zaman emekli olabileceklerini bilemeyebilirler. Bu yüzden Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların tam olarak ne zaman emekli olabilmelerini öğrenebilmeleri için bir uygulama geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile vatandaşlar uygulamaya bazı sigorta ve emekli bilgilerini girerek ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabileceğimiz gibi internet üzerinden de ne zaman emekli olurum uygulamasına erişebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu her kurum için farklı şekillerde bu uygulamayı geliştirmiştir. SSK için hesaplama yapmak için uygulamaya giriş yapmadan önce bazı sigorta ve emeklilik bilgilerinizi öğrenmeniz gerekmektedir. Hesaplama işlemi için SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı olarak ilk hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak, 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak bilmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri bilmiyorsanız Sosyal Güvenlik Kurumunun SGK hizmet dökümü belgesi ile bu bilgilerin hepsine ulaşabilirsiniz. Bağ-Kur için hesaplama yapmak istiyorsanız emeklilik türünüzü ve bazı özel durum bilgilerinizi bilmeniz gerekmektedir. Emekli sandığı kurumu için ne kadar süre emekli sandığı kurumu altında çalıştığınızı bilmeniz gereklidir. Hizmete başlangıç ve bitiş tarihlerinizi gün, ay ve yıl olarak bilmelisiniz. Bu bilgileri biliyorsanız eğer hesaplama işlemine geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik yaşını hesaplayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK kurumu için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak kişisel bilgilerinizi sisteme girmelisiniz. Cinsiyetinizi, doğum tarihinizi ve hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Kişisel bilgiler girildikten sonra sol tarafta özel durum bilgileri girilmelidir. Maluliyetiniz ve erken yaşlanma durumunuz var ise bunu seçenekler de belirtmeniz gerekmektedir. Kişisel bilgilerinizi girdikten sonra sisteme mevcut bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Mevcut bilgiler kısmında SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, asker veya sanatçı olarak geçirdiğiniz gün sayısı, fiili gün sayınız, yurtdışında çalıştığınız gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yol olarak sisteme girmelisiniz. Bütün bu bilgileri doldurduğunuz zaman hesaplama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur altında çalışan vatandaşlar emeklilik yaşını hesaplayabilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur kurumu için düzenlemiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik bilgileri sisteme girilmelidir. Emeklik türü ve cinsiyetinizi seçtikten sonra doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Emeklilik bilgileri girildikten sonra özel durum bilgileri olarak maluliyet durumunuz var ise derecesi ile birlikte erken yaşlanma durumunuz var ise bunu da seçeneklerde belirtmelisiniz.

Emekli Sandığı kurumu altında çalışan vatandaşlar emeklilik yaşı hesaplama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli sandığı kurumu için ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak üst taraftaki uyarı bölümünü dikkatlice okunması gereklidir. Daha sonra sisteme doğum tarihi ve cinsiyet bilgileri girildikten sonra hizmete başlangıç ve bitiş tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelidir. Bu işlemlerin ardından vatandaşlar ne zaman emekli olurum hesaplama işlemini tamamlamış olur.