Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamaları İle Emeklilik Tarihi Hesaplama

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamaları İle Emeklilik Tarihi Hesaplama

29.03.2015 - 09:10 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak her 3 kurum için de emeklilik tarihi hesaplaması kolayca yapılabilmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamalarında emeklilik hesabı nasıl yapılır öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulamaları İle Emeklilik Tarihi Hesaplama

Belli bir kuruma bağlı şekilde çalışan vatandaşlar iş hayatları bittikleri zaman ve belli bir yaşa geldikleri zaman eğer bir kuruma bağlı bir şekilde çalışıyorlar ise bağlı oldukları kurum tarafından emekli olabilirler. Emekli olduklarında bağlı oldukları kurum bir emekli maaşı bağlar ve vatandaş rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmadan önce vatandaşlar SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları olmak üzere bu kurumlara bağlıydı. Çalıştıkları süre zarfında bu kurumlara belli primler ve sigortalar yatırarak bağlı oldukları kurum tarafından belli bir yaşa geldiklerinde emekli olabilmektedirler. Ayrıca yatırdıkları bu prim ve sigortalar sayesinde de vatandaşların hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarının birleşmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur ve Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra bu kurumlara bağlı olan vatandaşların hepsi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışma hayatını sürdürmüştür. Vatandaşlar yatırdıkları primleri ve sigortaların hepsini Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırmıştır ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından zamanı geldiğinde emekli olmuşlardır.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Çalışma hayatını sürdüren vatandaşlar tam olarak ne zaman emekli olabileceklerini bilemeyebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlar için ne zaman emekli olabileceklerini hesaplamaya yarayan bir uygulama geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile çalışma hayatı sürdüren bir vatandaşlar bazı kimlik ve sigorta bilgilerini girerek uygulamayı kullanabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulaması bağlı olduğunuz kuruma göre farklı şekillerde kullanılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu bu 3 kurum içinde farklı şekillerde uygulamalar geliştirmiştir. 3 kurum içinde farklı bilgiler girilerek uygulamayı kullanabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için olan uygulamasına giriş yapmadan önce bazı sigorta bilgilerinizi bilmeniz gerekmektedir. Hesaplama işlemi yapabilmek için sigortalı olarak çalıştığınız hizmete başlangıç tarihinizi, SSK prim ödenen gün sayınızı, diğer sandıklara ait gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi bilmeniz gerekmektedir. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumunun BAĞ-KUR için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmadan önce emeklilik türünüzü ve bazı özel durum bilgilerinizi bilmeniz gerekmektedir. Emekli sandığına bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemine başlamadan önce hizmete başlangıç ve bitiş tarihini ve hizmet türünüzü bilmeniz gerekmektedir. Hesaplama işlemi için olan tüm bu bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK hizmet dökümü belgesi ile bu bilgilere ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik yaşı hesaplama işlemi için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak kişisel bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Cinsiyetiniz, doğum tarihinizi ve hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak sisteme girdikten sonra sol tarafta özel durum bilgileri seçilmelidir. Maluliyet durumunuz var mı ve erken yaşlanma var mı seçenekleri belirtildikten sonra mevcut bilgiler kısmına geçmelisiniz. Mevcut bilgiler kısmında SSK prim ödenen gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayınız ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik tarihini öğrenebilirler.

Haberin Devamı

BAĞ-KUR’a bağlı olan vatandaşlar emeklilik yaşını öğrenebilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumunun BAĞ-KUR için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik bilgilerinizi sisteme girmeniz gerekmektedir. Emeklilik bilgileri kısmında emeklilik türü cinsiyet ve doğum tarihinizi sisteme girmelisiniz. Emeklilik bilgilerinizi girdikten sonra özel durum bilgilerini sisteme girmelisiniz. Maluliyet durumunuz var ise derecesi ile belirtmelisiniz. Erken yaşlanma durumunuz var ise bunu da seçeneklerde belirtmelisiniz. Bu işlemlerin ardından vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı şekilde çalışan vatandaşlar emeklilik yaşını öğrenebilmeleri için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli sandığı kurumu için geliştirdiği ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapılmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak doğum tarihi ve cinsiyet bilgileri girilmelidir. Hizmete başlangıç ve bitiş tarihlerini sisteme girdikten sonra son olarak da hizmet türünü seçerek işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Yazarlar