Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulamalarını Yaparak Emeklilik Yaşını Öğrenme

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulamalarını Yaparak Emeklilik Yaşını Öğrenme

28.05.2015 - 15:08 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm ayrıntılar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulamalarını Yaparak Emeklilik Yaşını Öğrenme

İnternet teknolojisi yaşamın her alanında oldukça önemli bir rol üstleniyor. Özellikle de modern teknolojinin sağlamakta olduğu yeni nesil imkanlar ile birlikte vatandaş internet üzerinden ne zaman emekli olabileceği öğrenebilme şansını yakalıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması ile vatandaşlar son derece pratik bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online sigorta hizmet ağı ile birlikte artık vatandaşlar son derece pratik bir şekilde sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK’ nın internette geliştirdiği ve vatandaşın hizmetine sunduğu online hizmetleri ile birlikte çok daha pratik bir şekilde sigorta işlemlerinin dijital dünyanın sağladığı avantajlardan yararlanarak yapılabilmesine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları ile birlikte vatandaşın, sigorta işlemlerinde son derece önemli kolaylıklardan ve fırsatlardan yararlanabilmeleri sağlanabiliyor. Özellikle de internetin yaşamın her alanında yer aldığı bugünlerde sigorta mükelleflerinin sigorta işlemlerinde de bu internet avantajlarından faydalanabilmelerine olanak sağlamayı amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu internet teknolojisini sigorta hizmetlerinde en aktif şekilde kullanıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı içerisinde sigorta mükelleflerinin işlemlerini kolay bir şekilde internet kolaylığında yapabilmelerine yardımcı olacak birbirinden farklı sigorta hizmetlerine hitap eden uygulamalar bulunuyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenli Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi web sitesi üzerinden kolay bir şekilde online hizmet uygulamalarına erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanan sigorta mükellefleri, çok daha kolay bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulaması ile sigorta mükellefleri son derece pratik bir şekilde emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebildikleri gibi Sosyal Güvenlik Kurumu şartlarına göre emekliliğin hangi tarihte olacağı öğrenilebiliyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik uygulamasında sigorta mükelleflerinin emeklilik yaşını, emeklilik için gerekli olan sigorta prim ödeme gün sayısını ve hizmet süresini öğrenebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi web sitesindeki online hizmetler menüsünden ya da uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden doğrudan erişim sağlanan bu emeklilik uygulaması sadece SSK sigortalısı için hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin bazı kişisel ve sigorta bilgilerini eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor. Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde vatandaşların öncelikli olarak ‘cinsiyetiniz’, ‘doğum tarihiniz’, ‘hizmete başlama tarihiniz’, ‘maluliyetiniz var mı?’ ve ‘erken yaşlanma var mı?’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeniz gerekiyor. İkinci aşama olarak nitelendirilmekte olan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükelleflerinin ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girmeleri gerekmektedir. Günümüzde SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde son derece pratik bir şekilde sigorta bilgilerine ve Sosyal Güvenlik Kurumu SSK emeklilik şartlarına göre emekliliğin ne zaman olacağı bilgilerinin öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş hizmet ağı her alanda sigorta işlemlerinin son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Bu sebep ile de günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmet uygulamaları vatandaşlar tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan sanal kamu hizmetleri olarak öne çıkıyor.