Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri İle Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemleri

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri İle Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemleri

30.06.2015 - 16:43 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik hakkında tüm öğrenmek istediğiniz bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanmak ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Hizmetleri İle Emeklilik Tarihi Hesaplama İşlemleri

Çalışma hayatı sürdüren vatandaşlarımız rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmek çalıştıkları süre zarfında bazı kurumlara bağlı şekilde çalışmaktadırlar. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarına bağlı olan kurumlar bağlı oldukları kuruma göre prim veya sigorta yatırmaktadırlar. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları iş yeri yatırmaktadır. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar ise primlerini her ay düzenli olarak Bağ-Kur kurumuna yatırmaktadır. Bu yatırılan primler ve sigortalar sayesinde vatandaşların hastane ve kaza masraflarını bağlı oldukları kurum karşılamaktadır. Ayrıca bu yatırılan primler ve sigortalar tamamlandığı zaman ve vatandaşın emeklilik yaşı geldiği zaman vatandaş bağlı olduğu kurum tarafından emekli olabilir ve bağlı olduğu kurum tarafından emekli maaşı bağlanmaktadır. Vatandaşlar emekli oldukları zaman çalışmadan rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

SSK, BAĞ-KUR ve emekli sandığı kurumları tek bir çatı altında toplanarak Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur. Çalışan vatandaşların hepsi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı şekilde çalışmaktadır. Vatandaşlar primlerini ve sigortalarını Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırmaktadır ve vatandaşlar Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli olmaktadır. Gelişen internet teknolojisini ülkemizde en iyi kullanan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu gelmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu altında çalışan vatandaşlar için çeşitli uygulamalar ve programlar geliştirmiştir. Vatandaşlar bu uygulamaları kullanarak bazı hesaplama işlemlerini yapabilirler. Sosyal Güvenlik Kurumunun geliştirdiği uygulamaların en başında ne zaman emekli olurum uygulaması gelmektedir. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile vatandaşlar çalışırken ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilirler. Ne zaman emekli olurum uygulamasını vatandaşlar bazı sigorta ve emeklilik bilgilerini girerek kullanabilmektedirler. Hesaplama yapmadan önce SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar sigortalı olarak ilk işe giriş tarihini, SSK prim ödenen gün sayısını, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışında çalıştığınız gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak öğrenmeniz gerekmektedir. Ayrıca özel durum bilgisi olarak maluliyet durumunuz ve erken yaşlanma durumunuzu öğrenmeniz gerekmektedir. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar hesaplama işlemine başlamadan önce emeklilik türünü, maluliyet ve erken yaşlanma durumunu ve bakıma muhtaç malul çocuğunuz var mı sorularının cevaplarını öğrenmeleri gerekmektedir. Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar da hesaplama işlemine geçmeden önce hizmete başlangıç ve bitiş tarihlerini, hizmet türünü öğrenmeleri gerekmektedir. Vatandaşlar bu bilgileri Sosyal Güvenlik Kurumunun bir hizmeti olan SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde hesaplayabilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu 3 kurum için farklı şekillerde uygulamayı geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum uygulamasına bağlı olduğunuz kuruma göre girerek hesaplama işlemine başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik tarihini öğrenebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK Kurumu için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak kişisel bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Cinsiyetinizi, doğum tarihinizi ve hizmete başlangıç tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra sağ tarafta bulunan maluliyet ve erken yaşlanma durumunuz varsa seçmelisiniz. Alt tarafta bulunan SSK prim ödenen gün sayısı, diğer kurumlarda çalıştığınız gün sayısı, fiili gün sayınız, yurtdışında çalıştığınız gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Tüm bu bilgileri sisteme girdikten sonra emeklilik tarihinizi öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik tarihini öğrenebilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun BAĞ-KUR Kurumu için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdırlar. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik bilgileri bölümünde emeklilik türü, cinsiyet ve doğum tarihi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Özel durum bilgilerinde maluliyet durumunuz var ise derecesi ile ve erken yaşlanma durumunuz var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Bu işlemlerin ardında Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik tarihini öğrenebilir.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik tarihini öğrenebilmek için ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun emekli sandığı kurumu için geliştirmiş olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra doğum tarihi ve cinsiyet bilgileri girildikten sonra hizmete başlangıç ve bitiş tarihini sisteme girmelidir. Son olarak hizmet türünü de seçtikten sonra Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar emeklilik tarihini hesaplayabilir.