Gündem Ne zaman emekli olurum sorusuna cevap bulabilirsiniz!

Ne zaman emekli olurum sorusuna cevap bulabilirsiniz!

26.07.2016 - 10:20 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum sorusu bir çok bireyin kafasında yer etmiştir. Ne zaman emekli olurum sorusuna online uygulamalar sayesinde cevap bulabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulaması ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum sorusuna cevap bulabilirsiniz

Günümüzde en çok merak edilen konulardan bir tanesi de ne zaman emekli olacağımız konusudur. Emeklilik; rahat nefes alabildiğimiz çalışma hayatını tamamlamış olduğumuz günlere verilmiş olan genel bir isimdir. Günümüzde emekli olabilmenin iki temel şartı bulunmaktadır. Bu şartlardan bir tanesi belirlenmiş olan çalışma gününü doldurmuş olmak ve bu çalışma süresi boyunca her ay düzenli olarak sigorta primi ödemektir. Bu şartları tamamladığınızda emekli olmuş olacaksınız ve emekli olduğunuz aydan itibaren emekli maaşı almaya başlayabilirsiniz. Günümüzde teknolojinin de yardımı ile internet uygulamalarının kullanımı artmış durumdadır. Bunun emeklilik ile ne alakası olduğunu soracak olursanız şöyle söyleyebiliriz; artık devlet dairesi işlemleri de internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu işlemlerden bir tanesi de ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenebildiğiniz ne zaman emekli olurum uygulamasıdır. Ne zaman emekli olabileceğinizi internet üzerinden öğrenebileceğiniz resmi internet sitesi E-Devlet’tir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet sistemi şifre ile korunmakta olan bir resmi sitedir. Bunun nedeni ise sistem üzerinden kimlik bilgileri kullanılarak işlem yapılmaktadır. E-Devlet sistemi oldukça kullanışlı bir sistemdir. Bu sistemi kullanarak 22 adet kuruma ait birçok işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum sorgulaması ve bu işlemleri yapabilmek için bir şifrenizin olması gerekmektedir. Şifrenizi nereden ve nasıl alacağınızı, ne zaman emekli olurum sorgulamasını E-Devlet sistemi üzerinden nasıl yapacağınızı yazımızın devamında sizler için detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamını okuyarak bu bilgilere ulaşabilir, işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet Şifresi Nasıl Alınır?

E-Devlet sistemi üzerinden ne zaman emekli olurum sorgulaması veya herhangi bir işlem için mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. Şifrenizi alabilmek için ilk olarak size yakın veya uzak fark etmemeksizin bir PTT şubesine gitmeniz gerekmektedir. Gittiğiniz PTT şubesinde bulunan bir yetkiliye nüfus cüzdanınız ile birlikte şifre alma başvurusunda bulunmalısınız. Daha sonra size ait bir şifre oluşturulacaktır. Bu şifreyi alabilmek için son olarak 2 TL işlem ücreti ödemeniz gerekecektir. İşlem ücretinizi ödediğinizde şifrenizi kapalı bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Yazımızda da belirtmiş olduğumuz gibi bu işlem E-Devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır ve şifre gerekmektedir. Şifrenizi aldıktan sonra ne zaman emekli olabileceğinizi dakikalar içerisinde öğrenebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra işleminizi gerçekleştirebilmek için ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapıp, ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına gidiniz. Sayfaya ulaştığınızda karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama işleminizi yaptığınızda sorgulama işleminiz tamamlanmış olacaktır. Kimlik doğrulama işleminizi yapabilmek için bu sayfa üzerindeki boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazarak kimlik doğrulama işleminizi yapabilirsiniz. Kimlik doğrulama işlemini tamamlamak için son olarak aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Açılacak olan yeni sayfa üzerinde ne zaman emekli olurum sorgulamasının sonuçlarını görebilirsiniz.