Gündem Ne zaman emekli olurum sorusunu yanıtlayan uygulama!

Ne zaman emekli olurum sorusunu yanıtlayan uygulama!

26.06.2016 - 10:23 | Son Güncellenme:

Yeni uygulama ile sigortalılar ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabiliyorlar. Her bireyin merak ettiği ne zaman emekli olurum sorusu bu uygulama ile yanıt buluyor. İşte ne zaman emekli olurum sorusu ile ilgili ayrıntılar...

Ne zaman emekli olurum sorusunu yanıtlayan uygulama

Yoğun ve sıkıcı iş hayatımızın bir an önce bitmesini isteriz. Günümüzde çalışma hayatının bitip, huzurlu nefes alarak yaşayacağımız döneme emeklilik adı verilmiştir. Emekli olabilmek için iki temel şart bulunmaktadır. Bu şartları yerine getirmeden devlet bünyesinden emekli olabilmeniz mümkün değildir. Emekli olabilmek için belirlenen süre boyunca bir iş yerinde sigortalı olarak çalışmanız gerekmektedir. Diğer bir şart ise çalışmış olduğunuz bu süre boyunca her ay düzenli olarak belirlenmiş olan sigorta primini ödemeniz gerekmektedir. Bu iki temel şartı yerine getirdiğinizde emekli olmuş olacaksınız ve emekli olduğunuz aydan itibaren emekli maaşınızı almaya başlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM UYGULAMASI VE DETAYLAR!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet sistemi üzerinden devlet dairesi işlemleri yapabildiğimiz resmi site e-devlet sistemidir. E-Devlet sistemi üzerinden devlete dair 22 adet işlem yapabilmeniz mümkündür. E-Devlet sistemi şifreli bir site olup oldukça güvenli bir sitedir. E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem yapabilmek için bir şifreye ihtiyacınız. Bu şifre E-Devlet şifresidir. Şifreniz olmadan E-Devlet sistemi üzerinden herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz mümkün değildir. Şifrenizi alabilmek için size yakın herhangi bir postaneye yani PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Nüfus cüzdanınız ile birlikte yapacağınız şifre alma başvurusu sonunda kimlik bilgileriniz ve 2 TL işlem ücreti karşılığında şifrenizi size özel bir zarf içerisinde teslim alabilirsiniz. Şifreniz size özeldir ve sizin dışınızda başka biri adına işlem yapılması mümkün değildir. Almış olduğunuz bu şifre geçicidir. Sisteme giriş yaptığınızda sistem sizden kendinize ait bir şifre oluşturmanızı talep edecektir. Şifrenizi oluşturduğunuzda şifreniz kalıcı hale gelecektir. Şifrenizi unutmanız durumunda şifrenizi geri alabilmeniz için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki sistem üzerindeki giriş panelinde bulunan “Şifremi Unuttum” seçeneğine tıklayarak bilgileriniz ile yapacağınız şifre alma işlemidir. Diğer yöntem ise bir PTT şubesine giderek şifrenizi unuttuğunuzu belirtmenizdir. 4 TL işlem ücreti karşılığında yeni şifrenizi teslim alabilirsiniz.
Şifrenizi aldıktan sonra ne zaman emekli olacağınızı öğrenmek artık çok kolaydır. Ne zaman emekli olabileceğinizi öğrenmek için ilk olarak yapmanız gereken bağlı olduğunuz kurumun (SSK, Bağ Kur veya Emekli Sandığı) E-Devlet ne zaman emekli olurum uygulama sekmesini açmaktır. Kayıtlı olduğunuz kurumun sayfasına giriş yaptığınızdan emin olmanız önemlidir. Her 3 kurum için de işlem sayfaları farklıdır ancak yapılacak işlem sayısı ve işlemler aynıdır. Bu nedenle dikkat edilmesi gerekmektedir.
Kurumunuza ait sayfaya ulaştıktan sonra karşınıza çıkacak olan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklamanız gerekecektir. Bu seçeneğe tıkladıktan sonra kimlik doğrulama sayfasına yönlendirileceksiniz. Kimlik doğrulama işleminizi yapabilmek için T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi sayfa üzerindeki ilgili yerlere yazmanız gerekmektedir. T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi doğru yazdığınızdan emin olduktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklamanız gerekmektedir. Böylelikle açılacak olan ekranda ne zaman emekli olacağınıza ait bilgileri görebilirsiniz.

Yazarlar