Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Erken Emeklilik Tarihinizi Hesaplayabilirsiniz

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Erken Emeklilik Tarihinizi Hesaplayabilirsiniz

05.03.2015 - 16:55 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak erken emeklilik tarihinizi hesaplamak için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Erken Emeklilik Tarihinizi Hesaplayabilirsiniz

İster tahsilli olarak çalışmaya başlayın, ister üniversiteli olarak, doğru ve sağlıklı bir yaşlılık süreci için, emeklilik durumunuz büyük önem arz etmektedir. Bu durumda yaklaşık olarak hangi tarihte emekli olabileceğinizi öğrenmek isteyebilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu işte bu doğrultuda bir uygulama geliştirmiştir. Bu uygulama sayesinde, ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Emeklilik hesaplaması, SGK’nın her bir alt kurumu için farklı şekillerde yapılmaktadır. Haberimizin devamında, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve Emekli Sandığı (4C) kurumları için farklı şekillerde düzenlenmiş emeklilik hesaplamasının bilgisine ulaşabilirsiniz.

SSK (4A) İçin Emeklilik Hesaplama

SSK yani 4A kurumuna kayıtlı olarak çalışmaktaysanız, şimdi bahsedeceğimiz unsurlara göre, emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz. Bu durumda;

SSK emeklilik hesaplamaadresine giriş yapınız.

Buradaki 4A Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonra; doğum tarihinizi, işe giriş tarihinizi, ilk tescil tarihinizi ve, prim günlerinizi sistemde bulunan bu bölümlere yazınız.

Haberin Devamı

SSK (4A) birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü hesaplama yaparken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

BAĞ-KUR (4B) İçin Emeklilik Hesaplama

SSK yani 4A kurumuna kayıtlı olarak çalışmaktaysanız, şimdi bahsedeceğimiz unsurlara göre, emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz. Bu durumda;

SGK resmi internet adresine giriş yapınız.

Buradaki 4B Ne Zaman Emekli Olurum uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonra; Emeklilik türünüzü, Cinsiyetinizi, Doğum tarihinizi, Maluliyet durumunuzu, Maluliyet derecenizi, Erken yaşlanma durumunuz varsa onun bilgisini, Bakıma muhtaç malül çocuğunuz varsa onun bilgisini sistemde bulunan ilgili bölümlere yazınız.

Son olarak, tamam seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı (4C) İçin Emeklilik Hesaplama

Emekli Sandığı yani 4C kurumuna kayıtlı olarak çalışmaktaysanız, aşağıda anlatacağımız unsurlara göre, emeklilik hesaplamanızı yapabilirsiniz. Bu durumda;

SGK resmi internet adresine giriş yapınız. Ardından; Doğum tarihinizi, Cinsiyetinizi, Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.

Yazarlar