Gündem Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik tarihinizi ve erken emeklilik şartlarını öğrenebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik tarihinizi ve erken emeklilik şartlarını öğrenebilirsiniz.

21.04.2015 - 11:40 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak hem erken emeklilik hem de emeklilik tarihi gibi pek çok konuyu öğrenebilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları ve emeklilik hakkında detaylı bilgiyi haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum uygulaması ile emeklilik tarihinizi ve erken emeklilik şartlarını öğrenebilirsiniz.

Modern ve gelişmiş toplumlarda sosyal güvence vatandaşlık haklarının en önemli noktalarından birisini oluşturuyor. Özellikle de günümüz modern çağında tüm gelişmiş toplumlarda sigorta sistemleri en aktif şekilde kullanılıyor. Özellikle de vatandaşların sosyal güvence altına alınabilmesi, ücretsiz olarak sağlık hizmetlerinden yararlanabilmeleri ve en önemlisi de yaşlılık dönemlerinde de bu haklardan yararlanabilmelerine ve emekli maaşı alabilmelerine olanak sağlayacak emeklilik hakkına sahip olabilmelerini sağlamaktadır. Bu gibi sebepler dolayısı ile Türkiye’de de aktif olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından uygulanan sigorta sistemlerinde son dönemlerde internet etkisi en bariz şekilde görülüyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Özellikle de sigorta mükelleflerinin sigorta işlemlerini daha çağdaş standartlarda yapabilmelerine yardımcı olabilmeyi amaçlayan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan hizmetlerde daha yoğun şekilde gelişen internet teknolojisi kullanılıyor. Sigorta mükellefleri de dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun online hizmetleri aracılığı ile sigorta ve emeklilik işlemlerini pratik bir şekilde yapabiliyor. Dijital platform üzerinden artık sigorta mükellefleri ne zaman emekli olabileceklerini de ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de sigorta mükellefleri sigortalı olarak çalışmaya başladıktan sonra sigorta kolunda emeklilikleri için ne kaldığını ve emeklilik haklarına ne zaman sahip olabileceklerini merak eder.

Haberin Devamı

Sigorta mükelleflerinin bu merakını giderebilmek ve kariyer planlamalarında dahi doğrudan etkilerde bulunacak bilgileri online olarak internet kolaylığında edinebilmelerine yardımcı olmak amacı ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından dijital platform üzerinde ne zaman emekli olurum uygulaması hizmete açıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda yer alan bu hizmet uygulaması ile birlikte sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve kurum tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarına göre ne zaman emekli olabileceklerini öğrenebilmelerine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerinde yer alan online hizmetleri arasında sigorta mükelleflerinin en çok kullandıkları uygulamaların başında geliyor.

Şifresiz olarak internete erişim sağlanabilen her yerden ve günün her saatinde ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde emeklilikleri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor. Emekliliklerine ne kadar kaldığını öğrenebilecekleri bu ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri güncel sigorta bilgileri ve bazı kişisel bilgilerini girerek işlemlerini tamamlayabiliyor. Sigorta mükelleflerinin dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden ulaşabildikleri ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde öncelikli olarak ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmet başladığı tarih’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanmasının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu bilgileri giren sigorta mükellefleri uygulama ekranında daha sonra ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve 3600 günden emeklilik bilgisi için ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girmeleri gerekiyor. Sigorta mükellefleri girdikleri bu sigorta bilgileri ile internet üzerinden kolay bir şekilde ‘kalan emeklilik yaşı’, ‘kalan SSK prim ödeme gün sayısı’ ve ‘kalan hizmet süresi’ bilgilerini tüm detayları ile öğrenebiliyor.

Vatandaşların dijital platform üzerinde yapabildikleri bu emeklilik hesaplama uygulaması üzerinde girilmesi gereken sigorta bilgilerinin güncel halini bilmeyen veya ayrıntılarına ilişkin detaylı bilgi sahibi olmamaları durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bir diğer online sigorta hizmet uygulaması olan E-SGM uygulaması kullanılabiliyor. Sigorta mükellefleri T.C. ile sigorta sorgulama işlemlerini E-SGM uygulamasından yaparak bu ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde girecekleri güncel sigorta bilgilerini tüm ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hizmete açılan ne zaman emekli olurum uygulaması kurum çatısı altında bulunan 4A yani SSK sigorta koluna bağlı olarak çalışmakta olan sigorta mükelleflerine yönelik olarak hizmet veren bir uygulamadır. Bu neden ile Bağkur ve Emekli Sandığı sigortası mükelleflerinin kendi sandıklarına ilişkin olarak dijital platformda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun açmış olduğu diğer online emeklilik uygulamalarının kullanılması gerekiyor. Bunun sebebi ise SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilik şartlarının farklılıklar taşıyor olmasıdır. Sigorta mükellefleri dijital platform üzerinden emeklilikleri için kalan bilgileri dilerlerse Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-Devlet sistemi içerisinde yer alan ‘normal şartlarda ne zaman emekli olurum’ ekranından öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.