Gündem Ne zaman emekli olurum ve erken emeklilik

Ne zaman emekli olurum ve erken emeklilik

13.04.2015 - 13:39 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları sayesinde tüm kurumlar için emeklilik işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz. İnternet üzerinden ne zaman emekli olurum uygulamalarına ulaşabilmek ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum ve erken emeklilik

İnsanlar yaşamlarının büyük kısmını sigortalı olarak çalışarak geçirmektedir. Bu konuda özellikle de modern ve sosyal devlet ilkelerinin etkisi fazlası ile ön plana çıkıyor. Modern ve gelişmiş ülkelerde vatandaşların yaşlılık döneminde sosyal hizmetlerden yararlanabilmeleri ve emekli maaşı alabilmeleri için mutlak suret ile ülkenin refah seviyesi, çalışma şartları ve diğer pek çok faktörüne yönelik olarak belirlenen emeklilik şartlarını yerine getirmeleri gerekiyor. Böylelikle vatandaşlar emeklilik hakkına sahip olarak yaşlılık döneminde daha yüksek refah seviyesinde olan bir dönem geçirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de yaşlılık dönemini daha yüksek refah seviyesinde ve daha rahat geçirmek isteyen her vatandaşın kesinlikle gençlik döneminde sigortalı olarak çalışmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Bu noktada da günümüz modern dünyasında devletin vatandaşlara yaşlılık döneminde bu rahatlığı, konfor ve yüksek refah standartlarını sunabilmesi için vatandaşların yaşlılıkları öncesinde sigortalı olarak çalışmaları gerekiyor. Tüm dünya genelinde uygulanmakta olan bu sigorta sistemleri ülkelerin kendi yapısı, gelir düzeyi, refahlık seviyesi ve imkanları gibi pek çok faktör çerçevesinde değişiklik gösterse de kesinlikle uygulanmaktadır. Modern çağın Türkiye’sinde de sigorta sistemleri farklı çalışma alanlarına ve sektörlerine göre en aktif şekilde uygulanmaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olarak vatandaşlara sigorta hizmetleri sunmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan sigorta kollarından herhangi birisine bağlı olarak çalışan her sigorta mükellefi emekli olma hakkına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında yer alan her sigorta koluna yönelik olarak belirlenmiş olan sigorta prim gün sayısı ve emeklilik yaşı gibi şartları yerine getirmesi halinde emeklilik hakkına sahip olabiliyor ve emeklilik talebinde bulunabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan emeklilik taleplerinde sigorta mükelleflerinin prim ödeme gün sayısı, çalışma gün sayısı ve yaşı gibi faktörler değerlendirmeden geçirilerek emeklilik sonucu ortaya çıkartılıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kamu hizmetlerinde Emekli Sandığı (4C), özel sektörde SSK (4A) ve kendi işletmesine sahip olan kişiler için Bağkur (4B) sigorta sistemleri uygulanıyor. Bu her sigorta sisteminin kendi gereksinim ve özelliklerine göre Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan emeklilik şartları bulunuyor. Gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan Sosyal Güvenlik Kurumu SSK sigortalısına yönelik olarak dijital platformda ne zaman emekli olurum online hizmeti sunuyor.

Türkiye’de gelişen internet teknolojisini en aktif şekilde kullanmakta olan devlet kurumlarının başında gelen Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşların sigorta işlemlerini daha hızlı, daha kolay ve daha modern biçimde yapabilmesine imkan veriyor. Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platformda SSK sigorta mükelleflerine yönelik olarak emeklilik ile ilgili olarak sunmakta olduğu ne zaman emekli olurum uygulamasına SGK resmi internet sayfasında bulunan online hizmetler menüsü üzerinden erişim sağlanabiliyor. Bu uygulamayı kullanan SSK sigortalısı sigorta prim ödeme gün sayısı, çalışma gün sayısı ve yaşına göre Sosyal Güvenlik Kurumu’nun güncel sistemine göre ne zaman emekli olacağına ilişkin bilgi alabilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun ne zaman emekli olurum online hizmet uygulaması üzerinden SSK emeklilik zamanı ile ilgili olarak bilgi alabilmek için sigorta mükelleflerinin cinsiyet’, ‘doğum tarihi’ ve ‘hizmete başlama tarihi’ bilgilerini girmeniz gerekiyor. Ayrıca ‘maluliyet durumu’ ve ‘ erken yaşlanma durumu’ kısımlarını doldurmanız gerekiyor.

Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde daha sonra ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerinin eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden vatandaşlar ‘kalan yaş’, ‘kalan hizmet süresi’ ve ‘kalan prim gün sayısı’ bilgilerine en ayrıntılı şekilde ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

SSK sigorta mükellefleri özellikle de sigortalı olarak çalışmakta oldukları dönem içerisinde emeklilikleri için kalan şart durumunun en güncel durumunu merak ettiğinden sürekli olarak dijital platformda yer alan bu hizmeti en yoğun şekilde kullanılıyor. Pek çok alanda özellikle de sigorta mükelleflerinin kariyer planlamalarını da en ideal şekilde yapabilmelerine yardımcı oluyor. Bunun dışında ne zaman emekli olurum uygulaması ile 3600 gün malulen emeklilik durumunu da görüntüleyebiliyor.

Yazarlar