Siyaset Nihat Ali Özcan: Özel Kuvvetler sıcak çatışmaya girebilir

Nihat Ali Özcan: Özel Kuvvetler sıcak çatışmaya girebilir

24.08.2016 - 11:03 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesi yazarı Nihat Ali Özcan, Cerablus operasyonunu değerlendirdi. Özcan, Özel Kuvvetler'in gerekirse sıcak çatışmaya gireceğini söyledi.

Nihat Ali Özcan: Özel Kuvvetler sıcak çatışmaya girebilir

Milliyet gazetesi yazarı Nihat Ali Özcan Cerablus operasyonunu değerlendirdi.Cerablus’un hem Türkiye, hem PYD hem de IŞİD için önemli bir bölge olduğunu vurgulayan Özcan, "Burayı elinde tutan ve Güney’e doğur genişleten taraf avantaj elde edecek. PYD, burayı ele geçirerek Afrin bölgesine de bir koridor açmak istiyor. Türkiye Suriye ile tek koridoru olan bu bölgeye elinde tutup hem PYD’nin koridor açmasını engellemek hem de IŞİD’in gücünü kırmak istiyor. Türkiye bu sınırın açık kalmasını istiyor" dedi.

Haberin Devamı

ÖZEL KUVVETLER HEDEF TESPİTİ YAPIYOR

Yapılan operasyonun ‘müşterek birleştik bir harekat’ olduğunu vurgulayan Özcan şunları söyledi:"Karmaşık bir harekat. Hem kara, hem, hava hem özel kuvvetler, koalisyon ve ÖSO unsurlarını kapsıyor. Karşısında ise simetrik bir ordu yok. Halkın arasında olan asimetrik bir güç var.

SICAK ÇATIŞMAYA GİREBİLİRLER

Sabah saatlerinde Suriye’ye giren Özel Kuvvetler hedef tespiti yapıp, Özgür Suriye Ordusu’nun koordinasyonunu sağlıyor. Gerekirse sıcak çatışmaya da girecektir.

OPERASYONUN GİDİŞATINI ÖSO'NUN PERFORMANSI BELİRLEYECEK

Bütün bu haraktın gidişatını Özgün Surey Ordusu’nun performansI belirleyecek. ÖSO’nun perfornmansı düşük olursa Türkiye daha fazla harekata angaje olmak zorunda kalacak. Bu operasyonun uzaması Türkiye'nin aleyihe bir durum. Bu operasyon darbe girişimi sonrası Türkiye’nin elastikiyetini de test edecektir.

Haberin Devamı

'IŞİD'İN DESTEK TAKVİYE ALMASI MÜMKÜN DEĞİL'

Mevcut durumda IŞİD'in takviye alması mümükün değil. Meskun mahal savunmasına geçeceklerdir. IŞİD çatışmaları zamana yayama çalışacaktır.

GÜNEY'İ KİM KAPATACAK?

Her askeri harekatın bir de politik çıktısı olur. Burada cevab aranan en önemli soru şu; Cerablus harekatı bittikten sonra Güney’deki koridoru kim kapatacak? PYD’ Batı’ya doğru devam edecek mi? ÖSO Güney’e dönüp PYD ile karşı karşıya kalacak mı? bu soruların cevabı henüz net değil. Bu sorun masada çözülmesi gereken bir durum.