Teknoloji Nintendo’nun Büyük İsmi GDC’de Anıldı

Nintendo’nun Büyük İsmi GDC’de Anıldı

17.03.2016 - 13:57 | Son Güncellenme:

Bir çok oyun şirketinin CEOsu bilinmez, görmezden gelinir veya pek göz önünde bulunmaz ancak bu senaryo Nintendo’nun CEOsu Satoru Iwata için geçerli değil.

Nintendo’nun Büyük İsmi GDC’de Anıldı

Ölümününden 8 ay sonra çok sevilen Nintendo CEOsu Iwata, San Francisco’da düzenlenen Game Developers Conference’da anıldı. Braid’in yaratıcısı David Hellman tarafından Iwata için 4 dakikalık animasyon yapıldı.

Haberin Devamı

Şirketin 4. CEOsu animasyon filmde kendisi görevdeyken piyasaya çıkan ürünler ile beraber yer alıyor. Bunların arasında Nintendogs, Brain Training, Wii’nin hareket kontrolcüsü Remote ve Nintendo DS yer alıyor. Karakalem havası ile yaratılmış olan animasyon oldukça beğenildi. Video belki de Iwata’nın hakkettiğinden daha azını veriyor. Sonuçta DS’in arkasında isim Iwata ve kendisi her zaman yenilikçi bir isim olarak anılacak. Bir çok yönlü bir endüstride 55 yaşında kanserden hayatını kaybeden Iwata oyun gelişimi tarihinde önemli bir isim olarak her zaman yer alacak.

Nintendo hayranlarının Iwata’yı çok sevmesinin nedenlerinden bir tanesi de Iwata’nın bir programcının detaylı bakı açısına, bir oyuncunun bilgisayar oyunlarına duyduğu heyecana ve şirketinin herkes tarafından sevilen Nintendo Direct videolarına sahipti. Satoru Iwata 2002 yılında şirketin başına geçtiğinde şirket nerdeyse silinmek üzereydi diyebiliriz. Ancak kendisinin döneminde piyasaya sürülen Wii en çok satan oyun konsolu oldu. Ayrıca renkli kişiliği ile bilinen Iwata herkesten önce bizzat kendisi Wii U kutu açılışı videosu çekerek YouTube’a koydu.

Steve Jobs’un İlham Veren 15 Sözü