Gündem Nişanlısına kızdı psikoloğu rehin aldı

Nişanlısına kızdı psikoloğu rehin aldı

12.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her zaman görüştüğü psikoloğun hastanede olmadığını öğrenince klinikteki başka bir psikoloğu rehin alan Salih A., aralarında sorun olduğunu söylediği nişanlısı getirilince teslim oldu

Nişanlısına kızdı  psikoloğu rehin aldı

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde tedavi için İnegöl Devlet Hastanesi Psikiyatri kliniğine gelen 24 yaşındaki Salih A., doktorunun izinli olduğunu öğrenince kendisiyle ilgilenilmediğini öne sürerek klinikteki psikolog Kadir Çağıl Doğan’ı bıçakla rehin aldı. Salih A., sorun yaşadığını söylediği nişanlısı hastaneye getirilince 1,5 saat sonra teslim oldu.

Haberin Devamı

İddiaya göre, bir süredir psikolojik destek alan Salih A., gittiği psikiyatri kliniğinde doktorunun izinli olduğu söylenince kendisine ilgi gösterilmediğini öne sürdü. Salih A., psikolog Kadir Çağıl Doğan’ı bıçakla rehin aldı. Çok sayıda polis ekibi hastaneye sevk edildi. Salih A., polisten sorun yaşadığını söylediği nişanlısı İ.A.’nın hastaneye getirilmesini istedi. Salih A.’nın nişanlısı genç kız kliniğe getirildi. İlçe Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan’ın yaklaşık 1,5 saat süren ikna çabaları sonucunda Salih A., rehin doktoru serbest bırakarak teslim oldu.

‘Teyze sen çık’ dedi

Elindeki bıçağı polise veren Salih A., sağlık kontrollünden geçirildikten sonra gözaltına alındı.

Psikiyatri kliniğinin öğleden önce randevusu olan hastaların da randevuları mecburi olarak ertelendi. Olay sırasında odada bulunan 75 yaşındaki hasta Hatice Turan, psikolog ile sohbet ederken bir gencin odaya girdiğini belirterek “Odaya giren gence, psikolog içerde hastanın olduğunu söyleyerek çıkmasını istedi. Bıçaklı genç de ‘İçeriye gireceğim. Kıpırdamayın’ dedi. Hemen içeri girip perdeyi çekip, camı kilitledi. Bana ‘Siz çıkın teyze’ dedi. Psikolog eline telefonu alınca ‘Keserim seni bırak telefonu’ dedi. Biz dışarı çıkarken bana ‘hakkını helal et’ teyze dedi. Bende çıktım. Doktora çok üzüldüm” dedi.