Siyaset Başbakan'ın çakısı peygamber sünneti

Başbakan'ın çakısı peygamber sünneti

07.04.2008 - 12:46 | Son Güncellenme:

Erdoğan'ın dün olağan bir şekilde cebinden çakı çıkartarak, kendisine hediye edilen halının iplerini kesmesi, aslında bilinmeyen bir gerçeği tesadüfen ortaya çıkardı

Başbakanın çakısı peygamber sünneti

Malatya'da dün yaşanan olay şöyle gelişti:

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan AKP Gençlik Kolları Kongresi'ne katıldı. Konuşmasının ardından kendisine bir halı hediye edildi. Erdoğan da iplerle bağlanmış halıyı görmek istedi. Böyle bir isteğe hazırlıksız yakalanan görevliler çaresiz kalınca çözüm Başbakan'dan geldi. Erdoğan, cebinden çıkardığı çakıyla halının iplerini kesti ve teşekkür etti. Erdoğan'ın doğal bir davranış olarak sergilediği bu durum aslında bir gerçeği de ortaya çıkardı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının cebinde çakı bıçağı taşıdığı tesadüfen ortaya çıkmış oldu.

SÜNNET
Dikkat çeken olayın ardından yakın çevresinden edinilen bilgilere göre Başbakan, sünnet olduğu için cebinde sürekli çakı taşıyor. İslamiyet'te çakı taşımanın sünnet olduğu belirtiliyor. Sünnet; peygamberin tavır, davranış ve hareketlerine deniyor. Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemde sürekli kılıç ya da bıçak taşıdığı biliniyor. Şu anda yasalar kılıç ya da bıçak taşımaya izin vermediği için sünnete uygun davranmak isteyenler çakı bulunduruyor.