Gündem Son Dakika Haberleri: Nusaybin'de şehit sayısı yükseldi!

Son Dakika Haberleri: Nusaybin'de şehit sayısı yükseldi!

07.04.2016 - 22:40 | Son Güncellenme:

Mardin'in Nusaybin ilçesinden peş peşe son dakika haberleri geliyor. Mardin Nusaybin'den yine acı haberler geldi. Mardin Nusaybin’ de devam eden operasyonlarda bugün şehit olan 3 güvenlik görevlisinden 1’inin binbaşı, 2’sinin ise emniyet amiri polis olduğu bildirildi… Nusaybin'de meydana gelen patlamada şehit sayısının 5'e yükseldiği bildirildi. Bölgeden gelen son dakika haberlerini anında aktaracağız...

Son Dakika Haberleri: Nusaybinde şehit sayısı yükseldi

Son dakika haberi: Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde bugün PKK'lıları etkisiz hale getirmek için düzenlenen operasyonlar şehit olan güvenlik görevlisi sayısı 5'e yükseldi. Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amirleri Doğan Sakarya ve Zafer Kurt'un şehit olmasının ardından Dicle Mahallesi'nde geniş kapsamlı operasyonlar sürdürüldü.

Haberin Devamı

Ancak operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin, güvenlik güçlerinin ilerlemesini önlemek için tuzakladıkları bombanın imha edilmesi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 2 polis memuru şehit oldu.

Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınırken, şehit polislerin cenazeleri de aynı hastaneye getirildi.

Olayın ardından takviye güçlerin de sevk edildiği Dicle Mahallesi’nde teröristlerle çatışmanın devam ettiği belirtildi.

Bu arada sabah şehit olan polisin, Manisa Salihli nüfusuna kayıtlı, emniyet amiri rütbesindeki Doğan Sakarya olduğu öğrenildi.

Nusaybin İlçesi’ndeki Dicle Mahallesi’nde süren operasyonlarda tespit edilen bir grup PKK’lı terörist ile bugün saat 10.00’da çatışma çıktı. Çatışma sırasında mahaledeki bir evde gizlenen keskin nişancı teröristin açtığı ateş sonucu, bir özel harekat polisi yaralandı. Yaralı polis memuru, kaldırıldığı hastanede doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Haberin Devamı

Kısa süren çatışma sonrası teröristler, evlerin duvarlarında açtıkları tünellerden kaçarak yer değiştirdi. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla jandarma-polis özel harekat timlerinin başlattığı operasyon devam ediyor.

ŞEHİT SAKARYA, TÖRENLE UĞURLANDI

Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde şahit olan 5 güvenlik görevlisinde sabahki saldırıda şehit düşen Emniyet Amiri Doğan Sakarya için Mardin İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene, Vali Ömer Faruk Koçak, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.Tören, şehidin cenazesinin Devlet Hastanesi morgundan alınıp, alana getirilmesi ile başladı. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun’un şehit için dua okuması ile sona erdi. Törenden sonra şehit emniyet amirinin silah arkadaşları, şehidin cenazesini tören mangası yerine kendileri tekbirlerle ambulansa taşıdı. Şehit Emniyet Amiri Doğan Sakarya’nın cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla memleketi Manisa’ya gönderildi.

Haberin Devamı

Törenden sonra bir grup vatandaş ellerinde dev Türk bayrağı ile Emniyet Müdürlüğü’nden valiliğe kadar teröre tepki yürüyüşü yaptı.

SON DAKİKA: ŞEHİT 2 POLİSİN KİMLİKLERİ

Nusaybin’den Emniyet Amirleri Doğan Sakarya ve Zafer Kurt’la, Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman’dan sonra şehit olan 2 polisin daha kimlikleri açıklandı. Şehit polislerin Özel Harekat’ta bomba uzmanı olarak görevli Salih Taç ile Erkan Başpehlivan belirtildi.